Voor schooltijd nog even op de foto
Voor schooltijd nog even op de foto G, Schouten

Online collecte voor schoolkinderen in Namibië

10 december 2020 om 21:09 Lokaal Deel je nieuws

St. Light for the Children NL collecteert dit jaar online. In voorgaande jaren werd er in Renswoude in de maand december huis aan huis gecollecteerd. Dit jaar zijn er voor dit doel flyers gemaakt en huis aan huis bezorgd. Op de flyer staan de bankgegevens van de stichting. Ook is het mogelijk om via een QR-code een gift over te maken. Op deze manier hoopt de stichting toch op een mooie opbrengst.

Gijsbertha Schouten uit Renswoude vertrok in 2013 naar Namibië om zich in te zetten voor kansarme kinderen in Gobabis, een kleine stad in Namibië. In 2014 is ze getrouwd met Jac-Louis van Rooyen en samen sloten ze zich aan bij de bestaande christelijke organisatie Light for the Children Namibia. Deze stichting exploiteert preschools waar 250 kinderen uit de krottenwijk voorbereid worden op het reguliere onderwijs. De kinderen krijgen elke dag een warme maaltijd. 

In de afgelopen jaren hebben ze verschillende projecten opgezet, waaronder ook een sponsorprogramma, met steun van de Nederlandse stichting Light for the Children. Ze ervaren dat ze door Gods liefde en kracht dit werk kunnen doen. Zijn liefde willen ze graag doorgeven aan een ieder die ze ontmoeten.

Vanwege de toename van sponsorkinderen hebben Gijsbertha en Jac-Louis besloten mentoren in te zetten die de kinderen gaan begeleiden. Zij gaan ‘hun’ kinderen huiswerkbegeleiding geven bij hun eigen huis.

Aan het plan zijn structurele uitgaven verbonden. De nieuwe mentoren krijgen voor hun mentorschap €5,- per kind per maand. Uitgaande van 60 sponsorkinderen komt dat neer op een jaarlijkse kostenpost van €3600,-. Voor het bestuur zijn dit nieuwe uitgaven. Vandaar dat een belangrijk deel van de opbrengst van de collecte hier naartoe gaat.

Ook worden er sponsors gezocht die graag een mentor willen sponsoren. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar gijsbertha@lightforthechildren.nl

Doneren
Spreekt dit werk u aan? En wilt u het financieel steunen?Het bank­rekening­nummer van de stichting is: NL 68 RABO 0109 1769 87 t.n.v. Light for the Children NL.

Namens de kinderen in Namibië worden alle gevers vast hartelijk bedankt!

Voor meer info zie: www.lightforthechildren.nl
Voor vragen: mail naar info@lightforthechildren.nl of bel 06 1284 4590

Jac-Louis, Gijsbertha, Zoë en Adam
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie