Restaurant 't Hilletje Kootwijk failliet

15 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

KOOTWIJK - Restaurant 't Hilletje aan De Brink in Kootwijk is failliet verklaard. Dat meldt advocaat Priscilla Trip van advocatenbureau Dommerholt Advocaten uit Apeldoorn. Trip treedt in deze zaak op als curator. Het failissement is half maart uitgesproken, sinds begin maart is het restaurant gesloten, aldus Trip. De vier werknemers zitten thuis.

Als reden van het faillissement geeft Trip een algeheel omzetverlies door de economische crisis. ,,Daarnaast diende zich vorig jaar het probleem aan dat de ING-bank zich besloot terug te trekken als kredietverlener voor het restaurant. Eind september besloot de bank het restaurant in de executaire verkoop te zetten.

Het besluit van de bank vocht de restauranteigenaar aan, met als gevolg dat de rechter bepaalde dat de eigenaar tot 1 maart de tijd had een andere investeerder te vinden. Die is helaas niet gevonden."

Volgens Trip hebben zich inmiddels ,,een tiental" belangstellenden gemeld om de zaak over te nemen. ,,Zij hebben tot half april de tijd een bod te doen."

In een reactie meldt eigenaar Victor Louzada van 't Hilletje dat hij zelf het faillissement heeft aangevraagd. ,,Reden is het besluit van de ING om geen krediet meer te verlenen, terwijl het restaurant goed draaide", zegt hij. ,,Dus het argument dat er sprake is van omzetverlies klopt niet." In februari zou hij een vaststellingsovereenkomst bijna rond hebben gekregen met de bank. ,,Het probleem was echter dat de bank in die overeenkomst geen zogeheten finale kwijting heeft willen opnemen, waarmee een fors deel van de hypotheekschuld open zou blijven staan. Dat is voor mij geen optie, want daarmee verschuift het probleem alleen maar naar de toekomst."

Louzada hoopt door middel van het faillissement tijd te winnen om uiteindelijk over enkele maanden het restaurant opnieuw over te kunnen nemen. ,,Het is een spannend schaakspel, maar voor mij de enige mogelijkheid om alsnog door te kunnen gaan met het restaurant. Dat is wat ik graag wil, vooral omdat ik 't Hilletje de laatste jaren juist goed op de rit had."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie