Alouette III-helikopter landt voor fotosessie bij Barneveld

1 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD/LUNTEREN - Lunteraan Fred Coenen poseert maandagmiddag met de bemanning van een Alouette III-helikopter, die zojuist is geland op een weiland bij zijn bedrijf HeliTech aan de Barneveldseweg tussen Barneveld en Lunteren.

Op de voorgrond zijn twee door Coenen ontworpen en gemaakte schaalmodellen zichtbaar van de Grasshoppers, het demonstratieteam met Alouette III-heli's van de Koninklijke Luchtmacht dat van 1973 tot 1995 zijn kunsten vertoonde.

Op het terrein van Coenen landden gistermiddag twee van de in totaal vier Alouette III-heli's die nu nog vliegen bij de Koninklijke Luchtmacht. Zaterdag 12 september wordt tijdens een groot feest c.q. reünie op vliegbasis Gilze Rijen gevierd dat de Alouette III al vijftig jaar - sinds 1964 - operationeel is bij de luchtmacht. Coenen is lid van de commissie die dit evenement organiseert.

Op het weiland bij zijn woning en bedrijf, dat ook dienst doet als testterrein voor de schaalmodellen, werden gisteren foto- en filmopnamen gemaakt van de Alouette III en de schaalmodellen van de Grasshoppers. ,,Met die schaalmodellen verzorgen wij op 12 september een demonstratie'', vertelt Coenen. ,,En ze worden ook getoond tijdens de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht op 20 en 21 juni op vliegbasis Gilze Rijen.''

De 56-jarige Lunteraan was tot twee jaar terug in dienst bij de luchtmacht. Hij werkte onder meer twintig jaar op vliegbasis Soesterberg als helikopterspecialist voor onderhoud van Alouette III- en Bölkow 105-helikopters. Coenen startte in 2002 met zijn bedrijf HeliTech in Lunteren, gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van grote schaalhelikopters. Hij is al ruim dertig jaar actief als modelhelikopterpiloot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie