De Kiosk op station Barneveld Noord dicht na inbraak

31 maart 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De Kiosk op station Barneveld Noord is voorlopig gesloten. Oorzaak is een inbraak afgelopen weekend, waarbij de daders veel schade aanrichtten. Ergens tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen vroeg waagden onbekenden een poging om zich toegang te verschaffen tot het stationswinkeltje.

,,Eerst probeerden ze de toegangsdeur te forceren'', vertelt Teunis Ruiter van RuiterWerkt en RuiterActief, wiens medewerkers zorgdragen voor de verkoop in De Kiosk. ,,Toen dat niet lukte, hebben ze met veel geweld een gat gemaakt aan de achterkant. Ze zijn uiteindelijk binnengekomen, maar de kassa was leeg. Kortom: veel schade, vooral voor ons. Omdat de glazen toegangsdeur een uniek exemplaar is, zal het wel enige tijd duren voordat De Kiosk weer open kan. Heel zuur. We kunnen alleen maar hopen dat de beelden op de beveiligingscamera's ons iets meer kunnen vertellen over de mogelijke daders.''

De Kiosk ging in september vorig jaar open. Reizigers kunnen er dagelijks tussen 07.30 en 17.30 uur terecht voor koffie, thee, frisdrank, broodjes, chocola en chips.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie