15 april 2015 om 00:00 Sport

BARNEVELD - Zondag stond er een belangrijk wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma. Wijchen kwam op bezoek een mooie, zonnige dag.

Barneveld begint sterk aan de wedstrijd. De dames geven veel druk naar voren. Een nieuw systeem zorgt nog wel voor wat verwarring, maar Barneveld pakt het redelijk snel op. Er komen een paar kleine kansjes uit, maar geen doelpunten. Barneveld blijft goed samenspelen en dat zorgt voor mooie combinaties. Hieruit krijgt Barneveld na 20 min een strafcorner: een mooie harde klap van Ilse de Vogt zorgt voor de 1-0. Ook Wijchen krijgt wat kansen, een hard backhand schot werd gekeerd door keepster Rozemarijn Kooijmans. Ook verdedigt Liz de jong sterk waardoor een overtal situatie van wijchen op niks uitloopt. Barneveld pakt het goede combinatiespel hierna weer op. Dit leidt tot een grote kans. Een steekpass van Ilse de Vogt kwam terecht bij Roos de Roller, haar backhand schot werd gekeerd door de keepster van Wijchen. Ook Wijchen krijgt nog een kans, maar verzilverd deze niet. Ruststand 1-0.

Barneveld begint sterk aan de tweede helft. Dit resulteert in een strafcorner in de 8e min. Het harde schot gaat net naast. Barneveld wordt wat slordiger in het omschakelen en dit zorgt er voor dat Wijchen wat meer in haar spel komt. Echter creëren de tegenstanders geen doelpogingen. Barneveld pakt het goede spel van eerder snel weer op. Er komen vele mooie combinaties, maar de verdubbeling van de score blijft uit. In de 20e min krijgt Barneveld een strafcorner, een schot geblokt door de keepster. Een paar minuten later resulteert een mooie aanval over rechts opnieuw een strafcorner. Ditmaal weet Stephanie Maaskant de bal hard binnen te flatsen. Een aanval van Wijchen wordt snel uitgevoerd door de aanvalsters. De spits komt voor de keepster en omspeelt haar, waarna de bal op de voet van een barneveldse verdediger komt. Wijchen krijgt een strafbal. De goed spelende keepster van Barneveld, Rozemarijn Kooijmans, houdt deze goed uit het barneveldse doel. Barneveld blijft het goede combinatiespel vasthouden. Dit resulteert nog in een paar mooie aanvallen, maar helaas geen doelpunten. Eindstand 2-0, de 3 belangrijke punten blijven in Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie