15 april 2015 om 00:00 Sport

De Babbel/SSS grijpt eerste mogelijkheid aan en is kampioen

BARNEVELD - De Babbel/SSS is met overtuiging kampioen geworden in de derde divisie B. Doordat naaste concurrent Orion een punt liet liggen Trivos was het gewenste scenario vooraf duidelijk. Er moest met 4-0 gewonnen worden tegen DVO uit Hengelo. Bij elke andere uitslag zou de marge onvoldoende zijn om het kampioensfeestje alvast te vieren. SSS pakte haar eerste titelkans en won het duel in straight sets: 4-0 waarna het feestje kon losbarsten en de wedstrijdvloer werd ondergedompeld in confetti en champagne.

Hoewel coach Rob Vooijs vooraf geprobeerd had de druk een beetje weg te halen bij zijn team door de wedstrijd niet anders te benaderen dan normaal lukte dat in de beginfase niet helemaal. ,,Speel je eigen wedstrijd en doe de dingen die je normaal ook doe'', aldus Vooijs vooraf. Het werd echter een bloedstollende spannende eerste set, waarbij het er even op leek dat het feestje nog minstens een week uitgesteld moest worden. SSS speelde allesbehalve vrijuit, waardoor er in het achterveld veel ballen onnodig op de grond vielen. DVO scoorde zelf veel via de Barneveldse blokkering en pakte een 17-19 voorsprong. SSS knokte zich echter weer terug al moest daarvoor wel een setpoint op 23-24 weggewerkt worden. Dat lukte en vervolgens pakte SSS de eerste mogelijkheid. De ontlading was groot toen het beslissende punt gescoord werd en de set werd binnengehaald (26-24).

Druk van de ketel

Daarna was de druk van de ketel en kwam SSS in haar spel. Joke Hahn kon, gesteund door een goede pass, haar aanvalsters goed in stelling brengen en mede door een sterke blokkering van Geralde van de Bunt denderde SSS over DVO heen. Emma van Ee en Mylene van der Sloot waren aanvallend nauwelijks te stoppen en met een duidelijke 25-9 liet SSS zien niet voor niets de ranglijst met grote voorsprong aan te voeren. De derde set moest SSS even op gang komen, maar door sterk serveren van Emma van Ee ging ook deze set met ruime cijfers naar de thuisploeg, 25-14.

Met nog 1 set verwijderd van het kampioenschap verwachtte SSS nog een lastige set, maar DVO leek te berusten in het feit dat tegen dit oppermachtige SSS geen eer te behalen was. Emma van Ee serveerde SSS naar een 8-1 en langzaam maar zeker werd er al een klein feestje langs de kant gevierd. Coach Rob Vooijs wisselde ge durende deze set zijn basis om voor de wisselspelers, zodat iedereen de kampioenswedstrijd mee zou maken. De geblesseerde Judith Kuiper maakte ook haar eerste speelminuten weer na een lange periode van blessureleed. Op 24-10 kreeg SSS het eerste match- en kampioenspunt, maar deze werd nog weggewerkt door DVO. Op 24-11 was het echter Judith Kuiper die met een aanval langs de lijn het kampioenschap verzilverde, waarna de champagnekurken ontkurkt werden en de ontlading tot een hoogtepunt kwam. Met 18 winstpartijen van de gespeelde 20 wedstrijden en 10 punten los op naaste concurrent Orion bleek SSS eindelijk de sterkste ploeg in de derde divisie en mag nu laten zien ook mee te kunnen op tweede divisieniveau.