Muziektheater JFC: koning gaat incognito

28 maart 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De aula van het Johannes Fontanus College werd donderdag omgebouwd tot toneeelzaal, zodat de deelnemers aan het JFC-muziektheater twee keer konden schitteren. Deze keer stond de voorstelling 'Incognito' op het programma.

Na maanden van (elke week) oefenen op het gebied van toneel, grime en zang, konden de leerlingen van het JFC-muziektheater hun 'kunsten' aan het publiek vertonen. 's Middags mochten de brugklassers genieten van het spektakel en konden zij ontdekken waarom de koning incognito ging, waar de raadsvrouwe van droomde en of de koningin de nar aan de haak wist te slaan.

's Avonds was het de beurt aan ouders, vrienden en andere belangstellenden om te genieten van een ontspannen avondje uit. Vlak voor het begin van voorstellingen stonden de meeste toneelspelers en muzikanten stijf van de spanning, maar zodra de eerste klanken klonken, werden de zenuwen weggezucht en werd er vooral veel genoten.

Het toneelstuk draait om een koning. Om erachter te komen wat het volk van hem vindt, gaat de koning incognito op reis door zijn rijk. Maar er zijn meer mensen die hun ware bedoelingen verbergen. Zo is de koningin stiekem nogal gecharmeerd van de nar, die ze een lekker ding vindt, en heeft de raadsvrouw dromen die zij niet aan de grote klok hangt. Ook veel onderdanen laten niet het achterste van hun tong zien, want alles wat je zegt, wordt tegen je gebruikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie