Activiteiten tijdens Autismeweek in Barneveld

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Zeven welzijnsorganisaties in Barneveld organiseren van zaterdag 29 maart tot en met zaterdag 5 april activiteiten die bewustwording rond autisme bevorderen. Aanleiding is de Wereld Autismedag op woensdag 2 april.

,,Mensen met ASS (autisme spectrum stoornis) worden vaak niet begrepen'', lichten de organisaties toe. ,,Dit maakt het moeilijk voor hen een (werk)plek in te nemen in de maatschappij, terwijl het aan kwaliteit niet ontbreekt. Met meer begrip is het mogelijk mee te doen in de samenleving en zinvolle invulling van de dag te krijgen.''

In Barneveld zijn lezingen van autisme-experts Sebiha Devrim en Frans Coolen en wordt een film getoond. De Rozelaar plaatst een ervaringstent en in de bibliotheek aan de Nieuwstraat in Barneveld staat de hele week een informatietafel over autisme. Daarnaast is in de bibliotheek van dinsdag 1 tot en met zaterdag 26 april een foto-expositie te zien van Karin Barth. De titel is 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: kinderen met ASS'. Door de portretten van dertig kinderen, met citaten van hun ouders, te exposeren hoopt Barth een bijdrage te leveren aan meer begrip en kennis over autisme.

Verder is kasteel De Schaffelaar tijdens de Autismeweek Barneveld tot en met zaterdag 5 april blauw verlicht. Het volledige programma met alle activiteiten staat op de website www.autismeweekbarneveld.nl.

Autismeweek Barneveld is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld, Maatjeswerk Autisme, Stichting Mama Vita, Zorgboerderij 't

Paradijs, Christelijke Hogeschool Ede, Stichting De Rozelaar en Stichting ROOZ.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie