Barneveld staat stil bij de Week van het Autisme

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 2 april 2014 is het Wereld Autismedag. In die week wordt in heel Nederland aandacht gevraagd voor autisme. Mensen met een stoornis uit het autisme-spectrum hebben veel kwaliteiten, maar worden vaak niet begrepen. Dit maakt het vaak moeilijk voor hen een (werk)plek in te nemen in de maatschappij. Met meer begrip is het mogelijk mee te doen in de samenleving en zinvolle invulling van de dag te krijgen.

Zeven welzijnsorganisaties in Barneveld organiseren van 29 maart tot en met 5 april een aantal activiteiten die bewustwording rond het thema bevorderen. Zij hebben allemaal een eigen specialisatie rond autisme. Door de samenwerking worden elkaars kwaliteiten gebruikt en wordt een aantrekkelijk programma gepresenteerd. Er zijn onder andere lezingen, filmavonden en een autisme-ervaring. En in de bibliotheek staat doorlopend een informatietafel en een foto-expositie. Voor meer informatie: kijk op www.autismeweekbarneveld.nl.

De Autismeweek Barneveld is een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld, Maatjeswerk Autisme, Stichting Mama Vita, Zorgboerderij ’t Paradijs, de Christelijke Hogeschool Ede, Stichting De Rozelaar en Stichting ROOZ.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie