'Snel helderheid uitbreiding SDV Barneveld'

25 maart 2014 om 00:00 Voorpagina

BARNEVELD - Voetbalvereniging SDV Barneveld wil snel helderheid over uitbreidingsmogelijkheden van Sportpark Norschoten aan de Barnseweg in Barneveld. De club blijft in ledenaantal groeien en heeft momenteel naar eigen zeggen acht velden nodig, terwijl er nu zes zijn. Met enkele teams verhuizen naar sportpark 't Nieuwe Oost is vooralsnog geen optie.

Door Wouter van Dijk

Dat zegt voorzitter Wim Coenen van SDVB desgevraagd, mede naar aanleiding van een gesprek hierover met wethouder Hans van Daalen vorige week. ,,We hebben begrepen dat het eerder toegezegde onderzoek naar uitbreidingsmogelijkheden nog loopt, dus op die uitkomsten wachten we nog. Uiteraard willen we snel weten waar we aan toe zijn." Op voorhand nu al deels verhuizen naar de terreinen van voetbalvereniging VVB aan de Thorbeckelaan sluit Coenen uit. ,,We willen de club niet splitsen. Niet alleen omdat dat logistiek niet handig is, het heeft ook op andere vlakken consequenties. Denk bijvoorbeeld aan kantine-inkomsten."

SDVB heeft momenteel 1250 leden, waarvan 1007 spelende leden, in 74 elftallen. ,,En die groei zet al enige tijd door, er staan nu 35 kinderen op de wachtlijst", zegt Coenen. ,,Opvallend is ook de groeiende animo voor damesvoetbal, met momenteel 13 teams." Op basis van dit aantal leden is volgens de club het aantal van acht velden vereist. ,,Eind 2012 gaven we bij de gemeente al aan dat we voor de toekomst extra ruimte nodig hebben. Toen ging het nog om één extra veld, inmiddels zijn dat er dus twee."

De ligging van sportpark Norschoten maakt de discussie lastig, omdat het ingeklemd ligt tussen enerzijds Groenhorst Barneveld met uitbreidingsplannen (campus, red.) en anderzijds een glastuinbouwbedrijf. Coenen: ,,Wat ons betreft zou de gemeente in het onderzoek moeten kijken of er mogelijkheden zijn voor grondaankoop op terreinen aansluitend aan het sportpark. Dat zou op het terrein van de glastuinbouw kunnen zijn, of op een terrein ten noorden van het sportpark, meer richting de Wesselseweg."

Volgens Coenen is het bij de gemeente bekend dat SDVB niet deels wil ,,ballen" op het terrein van VVB. ,,Dat hebben we in het gesprek ook nog aangegeven. Een optie om daar tijdelijk voor een jaar of twee naar uit te wijken op het moment dat we uitzicht hebben op uitbreidingsmogelijkheden in Norschoten is wél bespreekbaar. We snappen ook wel dat er tijd nodig is om grond aan te kopen, bestemmingsplannen te wijzigen en de velden aan te leggen."

Eind februari vroeg de fractie van Pro'98 aan het college al om opheldering over het onderzoek voor uitbreiding van SDVB. In antwoord daarop stelt het college nu dat de resultaten uit dit onderzoek in mei verwacht worden. ,,Het nieuwe college kan dit verder oppakken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie