Annie en Fokelien 25 jaar overblijfjuf in Barneveld

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Annie Velthuis en Fokelien Meerman zijn deze week exact 25 jaar actief als overblijfjuf op basisschool De Lijster. Beide dames werden maandag uitgebreid in het zonnetje gezet: Fokelien op de locatie Lijsterhof, Annie op de locatie Burgthof.

De twee vriendinnen begonnen 25 jaar geleden als overblijfjuf op de Barneveldse basisschool De Lijsterhof, toen nog voor een handjevol kinderen. In de loop der jaren is het aantal leerlingen explosief gegroeid. Er zijn twee locaties, waar elke schooldag zo'n honderd kinderen worden opgevangen.

Annie Velthuis is coördinator op De Burgthof (aan de Nederwoudseweg), terwijl Fokelien Meerman die rol op De Lijsterhof voor haar rekening neemt. Tijdens de lunchpauze eten de kinderen, maar blijft er ook voldoende tijd over om buiten te spelen, te knutselen en/of een spelletje te spelen.

Maandag werden beide jubilarissen in het zonnetje gezet. Ze kregen een lunch aangeboden, evenals een bos bloemen en een map met allemaal tekeningen en knutselwerkjes van 'overblijfkinderen'. Ook deelden alle aanwezige leerlingen een bloem uit.

Velthuis en Meerman, in het dagelijks leven ,,dikke vriendinnen'', sporten veel en zijn samen ook actief op het gebied van naschoolse opvang. ,,Dat doen ze met ongelooflijk veel passie'', aldus een woordvoerster van de school. ,,Hoewel ze al dik in de zestig zijn, zijn de dames voorlopig niet van plan te stoppen. En dat is maar goed ook, want we kunnen ze voorlopig nog niet missen.''

Op de eerste foto staat Annie Velthuis en op de tweede Fokelien Meerman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie