Spin for Life Barneveld levert bijna 11.000 euro op

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De zesde editie van Spin for Life op het Raadhuisplein in Barneveld heeft zaterdag bijna 11.000 euro opgebracht. Dat geld is bestemd voor Stichting Villa Joep, een organisatie die als doel heeft om de overlevingskansen van kinderen met neuroblastoom-kinderkanker te vergroten. De afgelopen vijf jaar haalde de organiserende sport- en squashclub do-it uit Barneveld al 120.000 euro op voor deze stichting.

Op het Raadhuisplein stonden 75 spinningbikes waarop ruim 150 sportievelingen zich in het zweet fietsten om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Villa Joep. Vanaf 11.00 uur was het een drukte van belang, ondanks de dreigende regen en de frisse temperatuur.

De instructeurs van do-it zweepten de sporters flink op en pas rond de klok van 15.00 uur kwamen de spinningfietsen tot stilstand. Daarna overhandigde Willem Riezebosch namens do-it een cheque van 9.000 euro aan Leontine Steijn, moeder van Joep en samen met haar man Rowald oprichter van de Stichting Villa Joep. Na het overlijden van Joep aan neuroblastoomkanker hebben zij zich na zijn dood met vele vrijwilligers gestort op het bestrijden van de ziekte, die alleen bij jonge kinderen voorkomt.

Vervolgens bood ook de Barneveldse firma Leertouwer een donatie aan van 1.750 euro voor Villa Joep. Bijna spreekwoordelijk ging de zon schijnen toen Leontine Steijn iedereen bedankte voor de bijdragen. Zichtbaar enthousiast legde ze nog eens uit hoe belangrijk giften zijn en blijven om de ziekte uit te bannen. Ze vertelde over verschillende onderzoeken die momenteel worden uitgevoerd. Volgens haar worden daarbij goede resultaten geboekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie