15 april 2015 om 00:00 Sport

SDV Barneveld biedt dapper partij

Quick Boys wint0-2

BARNEVELD - In eigen huis heeft SDV Barneveld zichzelf niet weten te belonen tegen Quick Boys. De Barnevelders konden uitstekend meekomen met de hoogvlieger uit Katwijk, maar moesten uiteindelijk toch de meerdere erkennen in Quick Boys. In Barneveld werd het zaterdagmiddag 0-2 voor Quick Boys.

Door Andy Vinkenborg

Schorsingen spelen SDVB de laatste weken parten. Trainer Hans van Arum kon zaterdag geen beroep doen op Niels van Duijn, Gauthier Mulala en Niels Vlugt. Volgende week ontbreekt aanvoerder Marco Kints na een nieuwe gele kaart. Het is al met al puzzelen geblazen voor Van Arum en zijn assistenten.

Jan Doornbos werd voorafgaand aan het duel in het spreekwoordelijke zonnetje gezet. De Barneveldse middenvelder speelde zijn 150e duel in de hoofdmacht van SDVB. Een schitterende mijlpaal die uitgelicht werd met een bosje bloemen en mooie woorden van voorzitter Wim Coenen.

Aantrekkelijk voetbalgevecht

Na de festiviteiten begonnen SDVB en Quick Boys aan een aantrekkelijk voetbalgevecht. Het in groten getale toegestroomde publiek werd een wedstrijd met hoog tempo, vechtlust en kansen aan beide kanten toegediend. De eerste was voor SDVB: Jordi Duits bereikte Dyon Camero van achteruit. De lange aanvaller gaf de bal mee aan de opstomende Lesley de Vette. Het schot van de Barnevelder spatte uiteen op de lat.

Aan de andere kant bewees Jeroen van Binsbergen zijn waarde. De keeper redde enkele keren sterk op pogingen van de Katwijkers. Zo waren Jaap van Duijn, Joost Kuhlman en Tommy Bekooij dichtbij de openingstreffer. Youssef Atibi dacht dit ook te zijn, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.

Acht minuten voor rust brak Quick Boys dan toch de ban. Uitblinker Jaap van Duijn zette vanaf de rechterflank hard voor, waarna Harry Zwarthoed de bal kundig binnenwerkte: 0-1.

Gebrek aan scorend vermogen

In het tweede bedrijf bleef SDVB sterk voetballen. Het leverde grote kansen op voor Camero, Ali Alkan en Alwin Vanderleyde. Zoals wel vaker dit seizoen had SDVB het geluk in aanvallend opzicht niet aan haar zijde. Het niet benutten van kansen en het ontbreken van een doelpuntenmaker heeft de Barneveldse formatie al vaak opgebroken. Zo ook zaterdag.

Invaller Koen Faber werd in de tachtigste minuut neergelegd en schreeuwde om een strafschop. In de messcherpe tegenaanval zorgde Van Duijn voor de beslissende 0-2. Het was voldoende voor een moeizame overwinning voor Quick Boys.

De Katwijkers kennen een prima seizoen en staan vast op de tweede plaats. Voor SDVB ziet het er allemaal minder rooskleurig uit. De Barnevelders staan stijf onderaan in de Hoofdklasse A en zagen het gat naar een plek in de nacompetitie opnieuw groeien. Zeven punten moeten de withemden in de vijf resterende wedstrijden overbruggen. Een schier onmogelijke opgave voor Hans van Arum en de zijnen.