15 april 2015 om 00:00 Sport

ACHTERVELD - De thuiswedstrijd tegen SV Zeist heeft Achterveld geen punten opgeleverd. Een sprankelende openingsfase kon geen goed vervolg gegeven worden. ,,Het voetbal werd ons onmogelijk gemaakt", vindt coach Jeroen Jooren. Op het Kerstens Sportpark prijkte na afloop een 1-4 eindstand op het scorebord.

Rudy Baalman was in de eerste 20 minuten namens de Achtervelders trefzeker. Nadat hij eerst de paal had geraakt, trof hij uit de daaropvolgende corner wel doel. De 1-0 was verdiend, omdat een strijdvaardig Achterveld de bovenliggende partij was. Friso Drewes had de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet ging voorlangs. ,,Maar na 25 minuten kwam Zeist uit een heel mooie vrije trap op gelijke hoogte", memoreert Jooren. Het was het omslagpunt in de wedstrijd. ,,Zij trokken alle registers open om ons uit de wedstrijd te halen. Schoppen, blessurebehandelingen en intimideren; het had niets met voetbal te maken."

Achterveld had geen pasklaar antwoord en ging vervolgens na de pauze ten onder. In de 53e minuut werd het 1-2, om vervolgens tien minuten voor tijd de beslissing te brengen. ,,Daarna werd het zelfs nog 1-4, waardoor deze uitslag enorm geflatteerd is", vindt Jooren, die met opgeheven hoofd het veld afstapte. ,,We hebben geen kaarten gekregen, terwijl zij bij een stand van 1-4 nog een rode kaart pakken. Dat zegt volgens mij genoeg over beide ploegen."

Doelpuntenmaker: Rudy Baalman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie