Openingsfase Harskamp teveel voor vv Barneveld

15 april 2015 om 00:00 Sport

HARSKAMP - Zaterdagvierdeklasser Harskamp heeft aan de streekderby tegen vv Barneveld drie punten over gehouden.

,,Dat klopt. Met de 3-1 winst ben ik zeer content. Maar deze winst is opgedragen aan de deze week overleden echtgenote van onze keeperstrainer Alain van Oirschot. Hij sms'te me zaterdagmorgen succes. Ik heb net voordat de wedstrijd van start ging dit met de groep gedeeld. En hen gevraagd Alain, met een zege te helpen het verdriet te verwerken", aldus Harskamp trainer Ronald de Roos.

Het team begreep de boodschap. Binnen zeven minuten stond er een 2-0 voorsprong (doelpunten Aldo van Norel, red.) op het scorebord. ,,Inwendig stond ik te juichen. Dit was het Harskamp wat ik zolang miste. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Barneveld via Danny Wattinama de score had kunnen openen. Maar dat paste deze keer niet in ons scenario", glunderde de trainer.

,,Of ik een verklaring heb voor de slappe start. Eigenlijk niet. We liepen binnen tien minuten achter de feiten aan", gaf Barneveld verdediger Robin de Waal aan. De Waal droeg bijna tweeëntwintig jaar het Harskamp shirt. ,,Het was leuk hier weer terug te zijn. Maar aan de wedstrijd zelf houd ik gemengde gevoelens over. In de tweede helft hadden we een overwicht. De gelijkmaker lag voor het grijpen. En dan worden we in de slotfase bij een counter toch weer verrast", baalde de Barnevelder.

Harskamp trainer Ronald de Roos zag zijn ploeg halverwege de eerste helft de greep op de wedstrijd verliezen. ,,De kansen op 3-0 werden niet benut. De 2-1 (Herold van Middendorp) in blessuretijd kwam aan als een mokerslag. In de rust heb ik gewaarschuwd dat Barneveld zou gaan stormen", vervolgde De Roos.

Lang leek Barneveld 'recht' te hebben op de gelijkmaker. Maar de ploeg weigerde de trekker over te halen. Herold van Middendorp kreeg de beste kansen op de gelijkmaker. Eerst zag hij zijn schot in handen van doelman Couzijnsen vallen. Na zestig minuten spelen schoof Van Middendorp de bal net naast.

Barneveld trainer Marcel Nijhuis wisselde aanvallend. Met soms 21 man op de Harskamp helft was een gaatje vinden lastig.

In de 83e minuut kreeg de thuisclub een vrij gemakkelijk gegeven strafschop. Aldo van Norel sjouwde samen met invaller Rico Doppenberg achter de bal aan. De spits liet zich gemakkelijk vallen. ,Dat vond ik ook. Maar anderzijds is Aldo van Norel wel heel erg slim. De scheidsrechter liep op grote afstand, en wees naar de stip", besloot De Roos eerlijk.

Aldo van Norel voltrok zelf het vonnis en bracht de eindstand op 3-1.