Tweede gedichtenbundel Lunterse auteur

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vrijdag 21 maart verscheen bij uitgeverij Boekscout in Soest de tweede gedichtenbundel van Ferdinand Wilmar Frank, pseudoniem van de Lunterse auteur Fred Takken. Vier jaar na het verschijnen van de eerste bundel 'Dichter bij' heeft Fred opnieuw een selectie gemaakt uit de vele gedichten van zijn hand.

De nieuwe uitgave draagt als titel 'Wanneer woorden water worden' en bevat 52 gedichten, geïllustreerd met een aantal schitterende foto's van de eveneens uit Lunteren afkomstige natuurfotograaf Maarten Appel.

Het is een bundel waarin allerlei aspecten van het geloof van alledag op een eenvoudige wijze onder woorden zijn gebracht of zoals de auteur in één van zijn gedichten zegt: 'in woord en schrift tot taal gedicht'. Geen gedichten in de kantlijn, geen simpele poëzie, maar poëzie met een diepgang die vaak tot herlezen uitnodigt. 'Poëzie voor wie gelooft maar ook voor wie niet gelooft. Woorden die het leven van mensen in beweging kunnen zetten als water dat stroomt en leeft´, aldus de auteur.

In de nieuwe uitgave zijn gedichten opgenomen rond geloof en spiritualiteit, kerkelijke hoogtijdagen en sacramenten. Ook is er plaats ingeruimd voor woorden die kunnen dienen als bemoediging. Woorden, ontleend aan een leven in kerk en wereld, persoonlijk, autobiografisch en universeel. Opvallend zijn de gedichten die hij geschreven heeft bij de doop van zijn vier kleinkinderen Annick, Kalijn, Janika en Sam en een tweetal gedichten opgedragen aan zijn vriend, de Lunterse emeritus predikant Fred Groeneveld.

Fred Takken werd in 1948 in Ede geboren. Na zijn middelbare schooltijd volgde hij de kweekschool voor onderwijzers. Van 1970 tot 2013 is hij werkzaam geweest in het middelbaar (beroeps)onderwijs waarvan de meeste jaren als docent in de creatieve vakken.

De gedichtenbundel is te koop via de plaatselijke boekhandel of rechtstreeks te bestellen bij de uitgever: www.boekscout.nl. Titel: Wanneer woorden water worden / auteur Ferdinand Wilmar Frank / ISBN 978-94-022-0652-4 / prijs: € 14,95.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie