Vragen VVD Barneveld over ongevallen Wesselseweg

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De VVD-fractie heeft bij burgemeester en wethouders van Barneveld via schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op de Wesselseweg tussen Barneveld en Kootwijkerbroek.

Aanleiding zijn drie ongevallen met gewonden die donderdagmorgen en -middag en zaterdagmiddag op drie verschillende plekken op de Wesselseweg plaats vonden.

,,Wij vinden dit heel opvallend en natuurlijk ook schokkend'', schrijft raadslid Mijntje Pluimers-Foeken. ,,Veiligheid en infrastructuur hebben voor de VVD topprioriteit. Dit zijn kerntaken van de overheid en die behoren dus goed op orde te zijn.''

De liberalen willen van het college weten wat de oorzaken van de drie ongelukken zijn en of er bij de oorzaken een (mogelijk) verband is. ,,Is er met betrekking tot de weginrichting van de Wesselseweg een oorzaak-gevolgrelatie te leggen tussen de drie ongelukken?'', schrijft Pluimers verder.

Ze vraagt ook of er een wegaanpassing mogelijk is - ruimtetechnisch - om de veiligheidssituatie te verbeteren. ,,Zo ja, welke aanpassingen zouden dat moeten zijn en wat zouden die globaal kosten?''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie