“Help…,hoe kan ik een goede moeder, werknemer en partner tegelijk zijn?”

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De organisaties voor Algemeen Maatschappelijk Werk in Barneveld, Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe (MD Veluwe) en Elan, hebben de afgelopen jaren regelmatig gesignaleerd dat veel vrouwen spanning ervaren in de rollen die zij vervullen. Menigmaal vragen vrouwen zich af “wanneer heb ik nog een beetje tijd voor mezelf?” De ene vrouw gaat makkelijker om met dit spanningsveld dan de ander, maar vaak zijn de omstandigheden dusdanig dat het vervullen van verschillende rollen in meer of mindere mate stress geeft en dat het niet zo eenvoudig is aan een dergelijk patroon te ontsnappen waarin je zelf het sluitstuk bent van je weekagenda.

Op langere termijn kan werk, huwelijk of je gezin hier onder lijden. Dan is het tijd om jezelf serieus te nemen en weer meer grip op je leven te krijgen, voordat je overbelast, overspannen of in het uiterste geval daadwerkelijk burn-out raakt. Maar hoe?

Cursus - thema’s

MD Veluwe heeft de cursus “Vrouwen in hun kracht” ontwikkeld waarin de belangrijke facetten van het vrouw-zijn aan de orde komen. Het creëren van structurele vrije tijd, zoeken naar een balans tussen ontspanning en inspanning (timemanagement), zorgtaken afstemmen met je partner, herkennen van en anticiperen op lichamelijke stressklachten, het voor je laten zorgen door anderen, omgaan met schuldgevoelens, allemaal thema’s die aan de orde komen.

Het doel is dat vrouwen meer in hun kracht staan, op krachten kunnen komen. Ook zullen enkele workshops worden gegeven, waaronder een kleurenanalyse.

Aanmelden

Bent u tussen de 25 en 55 jaar, jonge moeder, moeder van pubers of een jonge oma, en voelt u ook die stressklachten, piekert u hoe u alles moet organiseren, en voelt u lichamelijke klachten die u zeggen dat u over uw grenzen gaat? Wellicht past deze resultaatgerichte cursus bij u.

MD Veluwe biedt deze cursus aan voor 8 tot 10 deelnemers in samenwerking met Elan , en wordt gegeven door Fokkelien de Bruijn (Elan) en René Mauritz (MD Veluwe).

Mail voor meer informatie naar r.mauritz@mdveluwe.nl of bel naar 0900 2300 230 of 0342-420268.

De kosten voor deelname bedragen slechts € 25,- per persoon. De training start in april 2014.

Locatie: Bouwheerstraat 50-52, kantoor MD Veluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie