Daan de Vries (CDA) maakt reuzensprong

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De verkiezingsuitslag in Barneveld zorgt voor verschillende nieuwkomers in de gemeenteraad, met name door raadsleden die met voorkeursstemmen zijn gekozen. Opmerkelijk is de entree van het jonge raadslid Daan de Vries (23) voor het CDA. Hij stond op nummer acht van de CDA-lijst, maar bereikte door zijn eigen campagne, gericht op jongeren, de tweede plaats.

,,Tja, nu moet ik laten zien wat ik kan, maar daar heb ik wel vertrouwen in", zegt hij in een eerste reactie. ,,Ik wil in de raad vooral de spreekbuis zijn voor de jongeren. Ik vind het fantastisch hoe positief er gereageerd is op mijn kandidaatstelling en ook in de campagne, door zowel oud als jong."

De afgelopen tijd zocht de nieuwkomer vooral die doelgroep op, via sociale media maar ook in persoonlijk contact. Zo organiseerde hij de bijeenkomsten 'pizza's and politics' voor VWO-6 scholieren. ,,Ik ga me nu voorbereiden op het raadswerk. Naast jongerenvertegenwoordiger wil ik me graag inzetten voor starterswoningen en voor de verenigingen in Barneveld, waar veel vrijwilligers met veel enthousiasme voor leven. Dat vind ik belangrijk."

Andere stijgers die via voorkeursstemmen in de raad komen, zijn Wilma Heijkoop van de ChristenUnie, Roel van den Broek van het CDA en Ab van de Kamp van Burger Initiatief.

Zie ook:

Verkiezingsuitslagen dorpen gemeente Barneveld

CU wint twee zetels, SGP blijft grootste

Liveblog verkiezingsavond

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie