Mineralen- en Paranormaalbeurs bij Euretco

15 april 2015 om 00:00 Regio

HOEVELAKEN - De tweejaarlijkse Mineralenbeurs wordt zaterdag 22 maart weer in combinatie met de Paranormaalbeurs in de grote beurszaal van Euretco aan de Koninginneweg te Hoevelaken gehouden. De vorige keren wisten zo'n 600 bezoekers de weg naar de landelijke beurs te vinden, zowel bezoekers als standhouders uit het hele land.

Op de Mineralenbeurs staat deze keer voor in totaal ruim 200 meter aan stands, waar van alles te zien en te kopen is op het gebied van mineralen. Ook liefhebbers van opalen, fossielen, schelpen en stenen komen volop aan hun trekken.

De mineralen die in de grootste hoeveelheden voorkomen maken deel uit van gesteenten. Kwarts, veldspaat, amfibool, pyroxeen, mica, olivyn en calciet zijn hiervan het meest algemeen. Een groot aantal mineralen is zo helder en mooi van kleur dat ze als sieraden gebruikt worden. Gesteenten zijn de essentiële bestanddelen van onze planeet. Hun classificatie valt uiteen in drie hoofdgroepen: magmatisch (vulkaanuitbarstingen), metamorf (omvorming van reeds bestaand gesteente) en sedimentair (worden laagsgewijs afgezet).

Zaterdag 22 maart van 10.00 tot

16.00 uur is iedere belangstellende van harte welkom bij Euretco aan de Koninginneweg te Hoevelaken. De entree bedraagt voor volwassenen EURO 4,-.

Jongeren van 14 t/m 17 jaar en leden van de Verzamelaar (op vertoon van geldige lidmaatschapskaart) EURO 2,-. Kinderen t/m 13 jaar gratis entree, tevens is voor kinderen t/m 13 jaar weer de grabbelton waar ze gratis een mineraal kunnen grabbelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie