'Proef De Vallei' nieuw evenement in Barneveld

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Barneveld krijgt een nieuw evenement in de vorm van een streekproductenmarkt met als titel 'Proef De Vallei'. De markt wordt gehouden op de laatste vijf zaterdagen van mei, juni, juli, augustus en september van 10.00 tot 16.00 uur bij de Oude Kerk in het centrum.

Het streven is om per keer tien tot vijftien kramen per editie te plaatsen. Deelname is gratis, de kramen worden beschikbaar gesteld door de Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV).

Het gaat om een gezamenlijk initiatief van de gemeente Barneveld, met de wethouders Gerard van den Hengel en Hans van Daalen als ambassadeurs, de BMV en de Denktank Klimaat & Duurzaamheid.

,,Deze organisaties willen de inwoners van de gemeente Barneveld en bezoekers kennis laten maken met prachtige en heerlijke streekproducten uit de Vallei'', meldt centrummanager Karelien Druijff. De BMV voert de activiteiten voor 'Proef De Vallei' uit.

De organisatie vraagt deelnemende standhouders om ook na te denken over activiteiten voor kinderen. ,,Zoals maak kennis met de schaapsherder, een knutselmiddag, pony rijden en bijvoorbeeld kokkerellen met de kids. Het is de bedoeling dat de kinderactiviteiten aansluiten bij de streekprodukten'', aldus Druijff. De data van 'Proef De Vallei' zijn de zaterdagen 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september.

Producenten van streekproducten in de regio Barneveld en winkels die deze producten verkopen, kunnen zich aanmelden via het mailadres info@barneveldcentrum.nl.

Archieffoto

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie