Drie keer goud voor springteam van Exalto Sport

15 april 2015 om 00:00 Sport

LUNTEREN - De Lunterse turnvereniging Exalto Sport fungeerde als gastheer voor de regiofinale groepsspringen C t/m E niveau.

Het werd zowel op als buiten de turnvloer een groot succes. Organisatorisch klonk het als een klok. De deelnemende Exalto Sportteams zorgden voor de kers op de taart. Drie keer goud en één keer zilver was een rijke oogst.

Ook sportacrobaten kwamen in actie. In Winterswijk kwamen vier duo's en één trio aan de start. De teams plaatsten zich voor de halve finale NK.

Springteams

Het was druk in de Lunterse sporthal 'Ut sporthuus'. Veel publiek en een mooie regiofinale groepsspringen. Naast het behalen van een goede score stond ook plaatsing voor de districtsfinale (in april) op het spel.

Het samengestelde selectie springteam van Exalto nam in het senior C-niveau deel aan drie onderdelen. Driemaal werd overtuigend goud behaald. Met name op het onderdeel minitrampoline-pegasus was dit team zeer sterk en behaalde het 24.52 punten.

Tevens mochten twee recreatieteams deelnemen aan de finale in het junior en jeugd E-niveau. Het junior team wist zich, op alle vier de onderdelen waarop men in actie kwam, te plaatsen voor de districtsfinale. Het jeugd team mocht verrassend het brons in ontvangst nemen op het onderdeel plankoline-kast.

Sportacrobaten

Anouk Swaen en Luna Bacas lieten een mooie balans-oefening zien die beloond werd met 24.20 punten. Elsa Boonstra en Danique Pol lieten twee foutloze oefeningen zien. De score van 51.95 was goed voor een gouden medaille. Nan Veenendaal en Kim van Bindsbergen kregen de zilveren medaille omgehangen. Zij hadden een score van 51.25 punten.

Lotteke Blok en Nikki Schuit werden derde en pakten het brons. Hun puntentotaal van 51.15 punten was erg knap, omdat zij pas acht maanden samen trainen. Het volledige podium bestond in deze categorie uit acrobatiek duo's van Exalto-Sport.

Het enige trio van Exalto in de C-lijn behaalde de hoogste dagscore. Sanne van Voorst, Laura van de Vooren en Sterre Mijnten behaalden met twee prima oefeningen 52.15 punten. Dat was genoeg voor de gouden medaille.

Het podium in de categorie C-lijn duo's bestond volledig uit leden van Exalto. Van links naar rechts: Nan Veenendaal en Kim van Bindsbergen (tweede), Elsa Boonstra en Danique Pol (eerste) en Lotteke Blok en Nikki Schuit (derde).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie