Voetballers willen één club in Scherpenzeel

15 april 2015 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - Een ruime meerderheid van de leden van VV Scherpenzeel en SV De Valleivogels is voor verregaande samenwerking tussen beide clubs. Sterker nog: zij stellen dat het goed voor het voetbal in het dorp zou zijn als er in 2016 één vereniging is.

Dat is de uitkomst uit de enquête, die door de Stuurgroep is gehouden. ,,De bereidheid tot samenwerking is groot. Maar we zullen niets overhaast besluiten", stelt procesbegeleider Hans van Velden in een reactie.

De enquête werd in januari uitgezet onder de 1.100 leden die de voetbalverenigingen samen tellen. Maar liefst 70 procent van de ondervraagden deed mee aan het onderzoek. Van Velden zag alle reacties binnenkomen en verwerkte de resultaten. ,,Wat mij opvalt is dat in Scherpenzeel redelijk nuchter wordt nagedacht over de samenwerking. Onderaan de enquête bestond ook de gelegenheid om een eigen reactie te geven. Daarin wordt een enkele keer gesteld dat iemand nooit bij de blauwen of de rooien gaat spelen, maar over het algemeen is men heel rationeel. Suggesties voor een gezamenlijke clubnaam, eventuele clubkleuren en een locatie worden zelfs gegeven", vertelt Van Velden, die zich vooral verbaast over de respons. ,,Ik wist dat veel mensen betrokken zijn bij de club, maar dit overtreft mijn verwachtingen."

Omdat de opties van verregaande samenwerking of samengaan elkaar procentueel niet veel ontlopen, wil de Stuurgroep de beide opties met groepen van leden verder bediscussiëren. Dat gaat de Stuurgroep doen door op woensdag 2 april bij Valleivogels en op maandag 7 april bij Scherpenzeel een workshop voor 25 personen te organiseren. ,,De uitkomsten van de enquête zijn het begin, nu is het belangrijk om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. Dat kan ophouden bij gezamenlijke inkoop van ballen, tot het samenvoegen van beide jeugdafdelingen." Het woord 'fusie' neemt Van Velden nog niet graag in de mond. ,,Ik houd het liever bij samengaan, dat klinkt minder beladen. In de enquête hebben we het jaartal 2016 fictief gekozen, daar zit verder geen diepe gedachte achter. Maar ruim 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat het goed zou zijn als er dan nog één voetbalvereniging in het dorp is. Wat je verder ook elders ziet is dat verregaande samenwerking vaak ook op termijn leidt tot één club."

Na de workshops in april gaat de Stuurgroep samen met de Klankbordgroep, waarin enkele leden van beide clubs vertegenwoordigd zijn, zich beraden. ,,De Stuurgroep bereidt een gezamenlijk voorstel voor, waarin afstemming met beide besturen natuurlijk belangrijk is", besluit Van Velden. In de ledenvergaderingen in het najaar kunnen besluiten worden genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie