15 april 2015 om 00:00 Sport

VV Barneveld 1

Vierhouten '82 2

BARNEVELD - VV Barneveld had compact spelend de wedstrijd tegen koploper Vierhouten redelijk onder controle. Vierhouten had wel het initiatief, maar hanteerde

veelvuldig de lange bal en veel mogelijkheden leverde dat niet op. Via een toevalstreffer kwam de ploeg in de 14e minuut op voorsprong. Doelman Rinse Verwey schoot een terugspeelbal tegen het lichaam van de doorgelopen Joachim Evertse en zag de bal vervolgens in het doel hobbelen; 0-1. In de 23e minuut wist Vierhouten na een snelle omschakeling via Joachim Evertse de score te verdubbelen; 0-2. Dat werd ook de ruststand.

Ook na de rust waren de beter kansen voor Vierhouten. Ongeconcentreerd en slordig afwerken voorkwamen een grotere achterstand voor Barneveld, dat in

de 72e minuut zelfs de aansluitingstreffer wist te scoren. Nauwelijks in het veld wist invaller Harold van Middendorp aan de aandacht van de Vierhoutense verdediging te ontsnappen. Zijn assist werd door Danny Wattimena tot doelpunt gepromoveerd; 1-2. Het daarop volgende Barneveldse offensief werd in de 80e minuut onderbroken door een rode kaart voor Mo Boukattan. Vanaf dat moment kon Vierhouten de wedstrijd tegen tien man rustig uitspelen.

Doelpuntenmakers; Joachim Evertse 0-1 en 0-2; Danny Wattimena 1-2.