15 april 2015 om 00:00 Sport

Terschuurse Boys 1

EFC'58 0

Terschuurse Boys behaalde zaterdag een benauwde, maar nuttige overwinning op "Angstgegner" EFC. Nuttig, omdat de ploeg van trainer Etie Jansen door een nederlaag van Hoevelaken en een gelijkspel van Zwart Wit op één punt van beide koplopers kwam. Met nog zes wedstrijden te gaan, doet Terschuurse Boys, dat met de winst tevens de koppositie pakte in de derde periode, nu ook nog volop mee in de strijd om de titel.

Na een rommelig eerste kwartier nam een beter spelend Terschuurse Boys het initiatief. Hans van Essen zorgde na goed doorzetten voor het eerste gevaar, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. In de 18e minuut moest de doelman van EFC voor het eerst in actie komen. Na een vlotte door Roy van de Veen en Lopes Dinis Magalhaes opgezette aanval dook Alex Lubbersen het schot van Rob Porte uit de hoek. Hoewel Terschuurse Boys sterker bleef, kon het nauwelijks gevaarlijk worden. Slechts Peter Overeem was dicht bij een treffer, toen hij uit een hoekschop van Hans van Essen rakelings over kopte. EFC had in de 34e minuut de eerste en enige mogelijkheid in de eerste helft. Bij een hoge voorzet van Paul van Prehn schoot Eelco Daemen na een misverstand in de Terschuurse defensie onbesuisd hoog over. In de 40e minuut viel de openingstreffer. Goed doorzetten van Dennis van de Veen, die al vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Maarten van 't Land was komen vervangen, bracht de bal bij Lopes Dinis Magelhaes die met een slim tikje Rob Porte vrij voor Alex Lubbersen zette. De aanvaller rondde beheerst af; 1-0. Onnodig balverlies van Peter Overeem leverde even later bijna de gelijkmaker op, maar hij corrigeerde zijn fout zelf voor Paul van Prehn gevaarlijk kon worden. In de blessuretijd was Roy van de Veen nog dicht bij de 2-0, maar op het moment, dat hij in wilde tikken, zette een verdediger hem de voet dwars.

Na de rust had EFC aanvankelijk een licht overwicht. Slechts eenmaal kwam het Terschuurse doel in gevaar. Een vrije trap van Herbert van de Ham werd door Paul van Prehn ingekopt, maar de bal werd door Hans van Essen van de doellijn gehaald. Terschuurse Boys trok halverwege de tweede helft het initiatief weer naar zich toe. Mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen lieten Lopes Dinis Magelhaes en Dennis van de Veen liggen. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut en moest Jaap van de Weerd ten koste van een blessure nog een schot van Eelco Daemen blokken om de zege over de streep te trekken.

Trainer Etie Jansen was blij met de winst. "De stevige wind en het hobbelige veld maakten goed voetbal lastig. Het werd dan ook, zeker in de tweede helft, een spannende, maar erg rommelige wedstrijd, die we nipt, maar verdiend, gewonnen hebben. We zitten er bovenin weer helemaal bij, zeker nu de resultaten van Hoevelaken en Zeewolde uitvielen, zoals we gehoopt hadden. We krijgen nog zes finales", keek hij alvast vooruit naar de komende weken.

Doelpuntenmaker: Rob Porte 1-0.