15 april 2015 om 00:00 Sport

SDVB ONDERUIT IN STREEKDERBY

SDCP MET 4-1 TE STERK VOOR SDVB

PUTTEN - Degradatie lijkt onontkoombaar voor SDV Barneveld. Op bezoek bij SDC Putten wisten de Barnevelders opnieuw niet te winnen, terwijl de concurrentie punten bij elkaar blijft sprokkelen. SDCP bleek ondanks een bliksemstart van SDVB te sterk. Het werd 4-1 in Putten.

Door Andy Vinkenborg

Bij SDVB verschenen in vergelijking met vorige week liefst vijf 'nieuwelingen' aan de aftrap. De opvallendste was Sven Mulder. De jongeling maakte zijn basisdebuut in het eerste van SDVB. Ook Geert van de Veen begon in de basisopstelling. De rechtsback keerde terug na maanden blessureleed.

SDVB startte furieus aan de derby. Al na negen seconden stond de 0-1 op het scorebord. Vanaf de aftrap werd een lange bal naar voren gegeven. Niels Vlugt won het kopduel van zijn directe opponent waarna de bal bij Dyon Camero belandde. De aanvaller was direct trefzeker: 0-1.

SDCP leek onder de indruk van de Barneveldse dadendrang. Twintig minuten en enkele Barneveldse kansen later nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Zonder reusachtige kansen te creëren was SDCP de bovenliggende partij. In de 24e minuut kwam Putten toch langszij. Sercan Kurdal schoot een vrije trap onhoudbaar binnen.

Vlak voor rust nam SDCP de leiding. Rick Degenaar kreeg op de rand van het strafschopgebied alle tijd en ruimte. De Lunteraan mocht de bal ongestoord aannemen, omdraaien richting doel en vervolgens inschieten. Keeper Jeroen van Binsbergen had geen antwoord op het schot: 2-1.

In de tweede helft moest SDVB op zoek naar de gelijkmaker. Dyon Camero kreeg een reuzenkans, maar hij faalde in de afronding. Een kwartier in het tweede bedrijf besliste Kurdal de wedstrijd. De Puttenaar omspeelde Alwin Vanderleyde en schoof de bal langs Van Binsbergen.

Geloof in een goede afloop was direct verdwenen. In de slotminuut mocht Olivier Pilon nog voor de 4-1 aantekenen: een nieuwe nederlaag voor SDVB. Met nog zes wedstrijden te spelen is het gat met de 'veilige' twaalfde plek vijf punten. Plek twaalf geeft recht op nacompetitie, maar lijkt verder weg dan ooit. Een loodzware reeks ligt nu in het verschiet. Volgende week komt het sterke Quick Boys naar Barneveld.