'Campus Groenhorst Barneveld weer in beeld'

15 maart 2014 om 00:00 Voorpagina

BARNEVELD - Het plan voor de bouw van studentenhuisvesting bij het Groenhorst in Barneveld komt weer in beeld. Een probleem met toekomstige 29geluidsoverlast van de Wesselseweg lijkt opgelost. De school richt zich op bouwstart van de campus eind dit jaar.

Dat meldt Jan Driesse, hoofd huisvesting en beheer van de Aeresgroep, waar het Groenhorst onder valt, desgevraagd. Eerder meldde deze krant dat de geplande campus op het terrein van de school aan de Wesselseweg mogelijk in het nauw zou komen door de drukker wordende provinciale weg. Driesse: ,,In overleg met de gemeente Barneveld hebben we dit probleem opgelost, met name door de bebouwing op het terrein iets anders te positioneren." Aan de kant van de Wesselseweg komt daarnaast een tuinmuur, waardoor geluid van de weg tegengehouden moet worden.

Het geluidsprobleem zou vooral een toekomstig probleem zijn, na de aanleg van de nieuwe verbindingsweg tussen de Wesselseweg en het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid. Daarmee zou er twee keer zoveel verkeer over de weg gaan.

Driesse: ,,Momenteel zijn er nog enkele andere knelpunten waarover we met de gemeente in gesprek zijn, onder meer als het gaat om de ruimtelijke ordening en de welstand. Ook de afstand ten opzichte van de sportvelden van SDVB is een aandachtspunt, vanwege de zogeheten lichtgrens. Ons streven is over alle andere punten de komende weken helderheid in te krijgen, zodat het ontwerpbestemmingsplan voor fase één van de campus nog vóór de zomer ter behandeling bij de gemeenteraad ligt. Afhankelijk van de verdere procedure kunnen we dan eind dit jaar starten met de bouw en kunnen de eerste studentenwoningen op de campus al bij de start van schooljaar 2015/2016 in gebruik genomen worden." De studentenwoningen kunnen volgens het Groenhorst in acht maanden tijd gebouwd worden. Per woning zijn er vijf tot zeven wooneenheden. Het is een project van Koopmans Bouwgroep uit Enschede.

In totaal wil het Groenhorst, met veel studenten die moeten reizen, 210 studentenwoningen bouwen op eigen terrein, in twee fases. Momenteel staan al ruim tweehonderd studenten ingeschreven voor zo'n woning, meldt directeur Gertwim de Haas van de school. Meer dan de helft van de ruim 1600 studenten van de school woont op een afstand van minstens zeventig kilometer van Barneveld. Met de nieuwbouw heeft de school beschikking over een eigen restaurant. De Haas: ,,Daarnaast brengt een studentencampus in Barneveld ook mogelijk een positief effect voor de lokale economie met zich mee."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie