'Vrees concurrentie woningen met zorg in Kootwijkerbroek'

15 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

KOOTWIJKERBROEK - ,,Als de Rehobothschool aan de Kosterijweg na ingebruikname van de nieuwbouw wordt afgebroken en er komen woningen waar ook zorg wordt verleend, kan dat leiden tot concurrentie voor ouderenwoningen aan de Schoonbeekhof. Ik vind dat daar beter een parkeerplaats kan komen''.

Dat zei Kootwijkerbroeker Jim Bakker dinsdagavond tijdens een verkiezingsdebat in kulturhus De Essenburcht tegen de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Barneveld.

Koos van der Tang (SGP) bevestigde dat de gereformeerde gemeente in Kootwijkerbroek, de eigenaar van het schoolterrein aan de Kosterijweg, plannen heeft voor woningen waarin ook zorg geleverd kan worden. ,,Uit een behoeftepeiling blijkt dat daarvoor voldoende belangstelling is'', aldus Van der Tang. ,,De woningen zijn bedoeld voor ouderen uit een iets grotere regio.''

Monique Rosbergen (Pro'98) was net als de meeste andere lijsttrekkers niet bekend met de laatste stand van zaken, maar vindt wel dat er goed naar moet worden gekeken als sprake is van 'concurrentie'. ,,We moeten dit plan goed onder de loep nemen'', vond ook Jan Willem van den Born (VVD).

,,We moeten uitkijken voor eventuele leegloop aan de Schoonbeekhof'', stelde Henk Smit (CDA). Hij vroeg zich af of de bouw van gezindte-gebonden ouderenwoningen in Kootwijkerbroek wel ,,een wenselijk scenario is''.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie