Eijo Balk Ridder in de Orde van Oranje Nassau

15 april 2015 om 00:00 Regio

EDE - Drs. Eijo Balk (63 jaar) uit Ede is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap heeft hem dinsdag de versierselen opgespeld die horen bij deze Koninklijke onderscheiding.

De onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van de opening van het nieuwe oncologisch centrum bij ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Zijn bijzondere verdiensten op het gebied van gezondheidszorg hebben een uistraling naar de regionale samenleving.

Eijo Balk is vanaf 1981 werkzaam als internist en vanaf 1991 als internist-oncoloog in eerst het Streekziekenhuis Bennekom en later in Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) in Ede. Hij heeft enorm veel inspanningen verricht voor de totstandkoming van een oncologisch centrum (OC) bij ZGV in Ede.

De opening van het OC geeft een enorme impuls aan de kwaliteit van de oncologische zorg in Ede en de regio. Enerzijds doordat in het OC gewerkt gaat worden met multidisciplinaire spreekuren. Anderzijds doordat er een dependance in gevestigd wordt van het Arnhems Radiotherapeutisch Instituut. Hierdoor wordt het mogelijk patiënten uit de regio Gelderse Vallei radiotherapie te laten krijgen in Ede.

Sinds 1982 is Eijo Balk het gezicht geweest van de oncologische zorg in de regio Gelderse Vallei. Hij zat ruim 30 jaar in het stafbestuur van het ziekenhuis en was 30 jaar lid van de Medisch Ethische Commissie, de Pastorale Huiscommissie en de Werkgroep oncologisch thuiszorg project.

Sinds jaar en dag is Balk oprichter en voorzitter van de Oncologiecommissie, de Oncologische Adviesraad en diverse tumorwerkgroepen. Hij heeft ook een zeer belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het huidige samenwerkingsverband op oncologisch gebied tussen Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Eijo Balk staat bekend als het gezicht van de oncologische zorg in de Gelderse Vallei, als een betrokken arts voor zijn patiënten. Hij was 30 jaar lang een voorbeeld voor co-assistenten en arts-assistenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie