Zip your Lip op JFC brengt ruim 20.000 euro op

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - De vastenactie Zip your Lip heeft op het Johannes Fontanus College in Barneveld 20.015,43 euro opgeleverd. Dat geld is bijeen gebracht door enkele honderden leerlingen die van maandagavond 18.00 uur tot dinsdagavond 18.00 uur niet eten en zich als tegenprestatie laten sponsoren. Tijdens deze 24 uur is er een programma met allerlei activiteiten. Dinsdag overdag volgen de leerlingen gewoon lessen.

De drie JFC'ers die het meeste geld hebben ingezameld zijn: David Roelofsen (581,40 euro), Ariënne van Dijk (580,50 euro) en Inge Runhaar (450 euro).

Zip your Lip is een landelijke jongerenactie van ontwikkelingsorganisatie World Vision, dit jaar voor de 23ste keer. Meer dan honderd scholen en groepen in Nederland doen mee. De opbrengst is bestemd voor hulpprojecten in Zuid-Soedan. ,,In dit Afrikaanse land leven 8,26 miljoen mensen. Ongeveer 85 procent van de bevolking kan niet lezen en schrijven en veel jongeren leven onder slechte omstandigheden. Via Zip your Lip wordt hier iets aan gedaan, onder meer door te zorgen voor een diversiteit aan voedsel, het aanleggen van goede sanitaire voorzieningen zoals wc's en het aanbieden van vakopleidingen voor jongeren.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie