Scholieren en burgemeester verdelen 172 miljoen euro

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - 'Wat zou jij doen met honderd miljoen?' Dat was de vraag die zes leerlingen van De Meerwaarde en het Johannes Fontanus College donderdagmiddag bespraken met burgemeester Asje van Dijk tijdens een lunch in zijn werkkamer.

De activiteit van BKyoung, het jongerenplatform van de Barneveldse Krant, in samenwerking met de gemeente Barneveld vond plaats om scholieren een kijkje achter de schermen te geven bij de gemeente. Dit vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart.

De begroting van de gemeente Barneveld omvat jaarlijks ongeveer honderd miljoen euro, vandaar de vraag 'Wat te doen met honderd miljoen?'. Als alle wensen van de leerlingen op het gebied van verkeer, zorg, economie en milieu zouden worden ingewilligd, was 172 miljoen euro nodig. En dus moesten de scholieren keuzes maken, met hulp van de burgemeester en gemeentewoordvoerder Bertil Rebel. Waarna de leerlingen zelf met het voorstel kwamen om bijvoorbeeld diverse uitgaven een jaar uit te stellen om zo de begroting alsnog sluitend te maken.

De jongeren reageerden na afloop enthousiast, zegt Rebel. ,,Ze vonden het leuk om over de genoemde onderwerpen met de burgemeester te spreken. Ze begrijpen nu iets beter wat de gemeente doet en hoe het er hier aan toe gaat.''

Een filmpje over het gesprek van de scholieren met burgemeester Van Dijk is vanaf vrijdagmiddag te zien op BKyoung.nl.29

Op de foto van rechts naar links: Maureen Kleijer (15, Putten, JFC), Andonia Kottaki (15, Ederveen, JFC), Romy Lalkens (15, Lunteren, JFC), Anouk Looye (15, Voorthuizen, De Meerwaarde), Mylène Koppens (15, Lunteren, De Meerwaarde), Joanne van de Pol (14, Wekerom, De Meerwaarde), burgemeester Asje van Dijk en gemeentewoordvoerder Bertil Rebel. Links het camerateam van BKyoung: Peter Tijssen en Boy Imminck.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie