Schaffelaartheater Barneveld krijgt Theater Uit Markt

11 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Op het parkeerterrein vóór het Schaffelaartheater aan de Churchillstraat in Barneveld vindt op vrijdag 6 juni en zaterdag 7 juni de eerste Theater Uit Markt plaats, een nieuw evenement waaraan naast het theater onder meer ook de muziekschool, basisscholen, verenigingen en ondernemers deelnemen. Het evenement krijgt als thema 'verbinding en beleving' en valt binnen het programma voor de viering van het eerste lustrum van het theater. De gemeente Barneveld heeft inmiddels groen licht gegeven voor gebruik van het parkeerterrein voor deze markt, meldt het college van burgemeester en wethouders.

De Uit Markt start vrijdag met onder meer proeverijen en een flashmob, waarbij een groep dansers vanuit het centrum richting het theater danst. Op die manier wordt de aftrap gegeven voor een festival met wereldmuziek op het plein. Zaterdag staan vervolgens op twee podia optredens gepland van amateurkunst. Speciale aandacht krijgt daarbij een groot kinderkoor onder begeleiding van het Barnevelds Philharmonisch Orkest. Dit koor brengt liedjes van Kinderen voor Kinderen. In de avond sluit de Uit Markt af met een theaterplein, waarbij verschillende artiesten zich presenteren.

De organisatie van het evenement is in handen van het managementteam van het theater, dat ondersteund wordt door 150 vrijwilligers. Daarnaast wordt voor het opzetten van dit evenement ook samenwerking gezocht met de lokale gemeenschap, zo is de bedoeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie