'Plan dorpshuis Garderen goed ontvangen'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GARDEREN - Het plan vanuit de initiatiefgroep Garderen Vooruit om te komen tot een nieuw dorpshuis en sporthal voor Garderen, wordt positief ontvangen door de politieke partijen in de Barneveldse gemeenteraad. ,,Dat sterkt ons in onze plannen."

Door Wouter van Dijk

Dat zegt voorzitter Ton van Krevel van Plaatselijk Belang Garderen namens de werkgroep Garderen Vooruit. In die groep zijn alle belangenverenigingen

van het dorp vertegenwoordigd, onder meer de Prins Bernhardschool, de Oranjevereniging, muziekvereniging Tot Ons Genoegen en voetbalvereniging De

Veluwse Boys en Plaatselijk Belang. Afgelopen periode informeerde de werkgroep de politiek over de laatste stand van zaken omtrent de plannen voor een nieuw dorpshuis.

,,We hebben daarbij bezoek gehad van de fracties van de SGP, Pro'98 en het CDA. De andere drie partijen hebben we ook geïnformeerd. Van alle kanten

krijgen we vooral positieve reacties."

Eind december meldde deze krant al over het initiatief vanuit het dorp voor het opstellen van een concreet plan voor een nieuw dorpshuis/sporthal. Het bestaande dorpscentrum De Koepel aan de Putterweg is verouderd en het aantal activiteiten hier loopt al langere tijd sterk terug.

Op basis van een inventarisatie van alle behoeften bij de verschillende verenigingen is er nu een nieuw plan voor een dorpshuis. De beoogde locatie hiervoor ligt aan de Koningsweg, naast de nieuwe locatie van bouwbedrijf Van de Kolk. In een eerste schets van het gebouw is onder meer rekening gehouden met een nieuw gymnastieklokaal voor de basisschool, vergaderruimte voor onder meer de Oranjevereniging, repetitieruimte voor Tot Ons Genoegen, kinderopvang BijdeHandjes en ruimte voor de hervormde gemeente.

Van Krevel: ,,We hebben inmiddels onder de politieke partijen een brochure en informatie verspreid over onze plannen, waarmee we willen aangeven dat er een groot draagvlak voor dit plan is." Dat laatste is volgens hem nu van belang, omdat het nieuwe college na de verkiezingen aan de slag gaat met de plannen. In de gemeentebegroting voor 2016 is een bedrag opgenomen voor een nieuwe gymzaal annex sporthal. Dat vormt de basis voor de plannen van het grotere dorpscentrum. Van Krevel: ,,Een nieuw gebouw is voor Garderen noodzakelijk, willen we de jeugd in ons dorp behouden en nieuwe bewoners aantrekken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie