Woudenberg werkt aan beweging

7 april 2014 om 00:00 Regio

WOUDENBERG - De gemeente Woudenberg nodigt alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de sportverenigingen van Woudenberg uit om de enquête over sport en bewegen in te vullen.

In 2010 werd in Woudenberg voor het eerst een sportnota opgesteld. Hierin werden de ambities vastgelegd op het gebied van sport en bewegen. Het is tijd om te evalueren in hoeverre deze behaald zijn en om na te denken over de doelen voor de komende jaren. Daarom heeft de gemeente twee enquêtes opgesteld die verspreid zullen worden via de basisscholen en alle Woudenbergse sportverenigingen.

Het hoofddoel van de sportnota uit 2010 was 'sporten en bewegen mogelijk maken en houden voor alle inwoners van Woudenberg'. Hieronder hingen een aantal subdoelen die onder andere betrekking hadden op basisschoolleerlingen en sportverenigingen. Wethouder Pieter de Kruif: ,,Als gemeente vinden we het belangrijk om sport en bewegen in de gemeente te stimuleren. Dit levert belangrijke winstpunten op wat betreft gezondheid, het meedoen in de maatschappij en het gevoel van saamhorigheid.

Om te evalueren of ons beleid de afgelopen jaren succesvol is geweest en waarop we dit beleid kunnen verbeteren hebben we de medewerking nodig van basisschoolleerlingen en sportverenigingen. Alleen dan weten we in hoeverre we in onze doelen geslaagd zijn."

Door middel van de enquête onder basisschoolleerlingen wil de gemeente te weten komen of kinderen in Woudenberg voldoende bewegen en wat er gedaan kan worden om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Met de respons van de sportverenigingen wil de gemeente niet alleen kijken naar de afgelopen jaren, maar ook samen met de sportverenigingen de kansen voor de komende jaren in kaart te brengen. ,,We zijn zeer benieuwd naar de uitkomsten van de enquêtes en hopen dat zowel de leerlingen als de sportverenigingen de enquête zullen invullen", aldus wethouder Pieter de Kruif.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie