Jaarvergadering Belangenvereniging Wekerom

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Wekerom bruist. We mogen als belangenvereniging best trots zijn op wat in het achterliggende jaar is bereikt en tot stand gekomen is.

Woorden van voorzitter Arend van Kruistum van Belangenvereniging Wekerom bij de opening van de jaarvergadering. Verder memoreerde Van Kruistum in zijn openingsspeech dat deze avond toch wel een bijzondere was: Voor de laatste keer in De Kastanjehof. Onze volgende jaarvergadering hopen we te houden in het nieuwe Kulturhus.

Als eerste handeling stond op de agenda de onthulling van het nieuwe logo van de belangenvereniging."Elk zichzelf respecterend bedrijf heeft vandaag de dag een eigen logo "aldus Van Kruistum en met een druk op de knop door oud voorzitter Mees van de Haar van Belangenvereniging Wekerom werd het logo vervolgens onthuld.

Vervolgens werd in het jaarverslag over 2013 teruggezien op lopende en gerealiseerde projecten: De start van de bouw van het Kulturhus in april. De bouw bevindt zich nu in een afrondende fase, al heeft het een tijdje tegengezeten door het faillisement van hoofdaannemer EBU uit Doetinchem. "Niettemin kunnen we u thans met blijdschap meedelen dat op 28 april de sleuteloverdracht zal plaatsvinden en dat de officiele ingebruikname zal plaatsvinden op 5 of 12 september.Deze datum is nog niet definitief aldus Van Kruistum. Na de ingebruikname van het kulturhus zullen De Kastanjehof en de gymzaal zo snel mogelijk gesloopt worden en zullen op deze plek 14 appartementen verrijzen.

Verder werd ingegaan op de woningbouw op de Evekinkweg,de appartementen op het Dorpsplein en de bouwstart van het Dirkjeserf in Wekerom west.

Een bestuurslid van de stichting Hoogte 50 ging in op de ontwikkelingen rond het uitkijkpunt op de bult, de voormalige vuilstort aan de Edeseweg. De stichting heeft inmiddels een eigen site www.hoogte50.nl.

Eelco Kingma ging in het kort in op nieuwe ontwikkelingen rond het klompenpad. De route wordt zal tzt over het terrein van Wicherumloo gaan en langs de beek en de schoolmeesterswoning lopen om de naam Beek en Bultpad nog beter tot zijn recht te laten komen.

Bedrijventerrein Het Laar is bouwrijp en het wachten is op de eerste bedrijven die zich hier gaan vestigen

Al met al is er door de belangenvereniging veel werk verricht in het achterliggende jaar, aldus Arend van Kruistum.

Na de pauze nam Remco Oosterkamp de bezoekers aan de hand van een powerpointpresentatie mee naar het Wekeromse Zand waar veel werk is verzet om het stuifzand "levend" te houden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie