Theo Bos (VVD): ´Stiekem gehoopt op een restzetel´

22 maart 2018 om 00:46 Verkiezingen/nieuws

BARNEVELD Teleurstelling bij de VVD. De liberalen zagen hun voormalige partijgenoten van Lokaal Belang met stip de raad binnenkomen, terwijl zij zelf een zetel moesten inleveren. ,,Wel een beetje verwacht, maar toch jammer", aldus Theo Bos, nummer twee op de lijst.

Vooraf rekende Bos er stiekem op dat zijn partij toch die derde zetel zou binnenhalen. ,,Gedurende de avond had ik daar wel een beetje hoop op", bekent hij. ,,Ik berekende dat het er om zou hangen en helaas liepen we een restzetel net mis."

Al met al was Bos niet geheel ontevreden met de uitslag. ,,Er zijn natuurlijk meerdere mensen uit de partij gestapt, en we leveren maar één zetel in. Dat had een stuk slechter gekund." Hij complimenteert Pluimers en co met de overwinning voor Lokaal Belang, al voegt hij er aan toe die fractie als een 'one issue-partij' te zien. ,,Als die windmolens bij Zeumeren er over vier jaar niet staan, blijft er niet heel veel meer van hun verhaal over."

De Barneveldse pluimveehouder voorziet een lange formatie. ,,Het is lastig te zeggen wat onze rol binnen de formatie zal zijn. Het ziet er wel erg ingewikkeld uit, met drie partijen die vijf zetels halen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie