Afbeelding
...

CDA-leider Westerneng: 'Negatieve trend is doorbroken!'

22 maart 2018 om 00:16 Verkiezingen/nieuws

BARNEVELD CDA-lijsttrekker Arjan Westerneng stond woensdagavond met een grote glimlach in het foyer van het Schaffelaartheater. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de christendemocraten het zetelaantal te behouden. ,,De trend naar beneden is doorbroken! Wij zijn heel tevreden met de uitslag."

Samen met een aantal partijgenoten deed Westerneng mee aan een pooltje, waarin zij voorspelden hoe de zetelverdeling eruit zou zien. Hij toont zijn voorspelling op papier met trots: ,,Ik had de uitslag precies goed. Ik had dit dus écht verwacht, al zat er ook een grote portie hoop in. Ik zag Lokaal Belang wel zetels pakken en het zou erom hangen welke partijen die in zouden leveren. Vooral anderen hadden er last van. Wij hadden net genoeg voor een restzetel, daar ben ik heel gelukkig mee."

Met vijf zetels denkt Westerneng wel een aardige inbreng te hebben in de coalitieonderhandelingen. ,,Wij willen graag een wethouder die werk maakt van de burgerparticipatie. En dan met name van het Right 2 Challenge. Verder willen wij graag investeren in het verenigingsleven. Daar liggen onze ambities."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie