Lichtboei Kootwijkerbroek haalt 201 euro op voor Pr. Beatrix Spierfonds

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De leerlingen van Protestants Christelijke Basisschool de Lichtboei in Kootwijkerbroek hebben ruim 201 euro opgehaald voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Zij hebben zelfgemaakte kerstknutsels aan hun ouders verkocht en in heel Kootwijkerbroek lege statiegeldflessen opgehaald om zo geld in te zamelen voor onderhoud aan vakantiehuis de Bingolo in Harskamp. De Bingolo is één van de 10 aangepaste vakantiehuizen van het Prinses Beatrix Spierfonds. Mensen met een spierziekte kunnen in deze huizen genieten van een welverdiende vakantie.

Op donderdagmiddag 13 februari is op school de laatste statiegeldfles in een door de leerlingen geknutseld emballage-apparaat gedeponeerd. Aansluitend rolde er een cheque uit het apparaat, waarop het bedrag vermeld stond dat de 36 leerlingen van de Lichtboei bij elkaar gespaard hebben. Deze cheque werd vervolgens door twee leerlingen overhandigd aan de contactpersoon van het Prinses Beatrix Spierfonds.

De opbrengst van de landelijke 'SpierBattle'-actie van het Spierfonds komt ten goede aan de tien aangepaste vakantiehuizen van het Prinses Beatrix Spierfonds. Deze vakantiehuizen worden beheerd door vrijwilligers en worden intensief gebruikt door mensen met een spierziekte en hun families. Groot en klein onderhoud aan de vakantiehuizen is noodzakelijk om de gasten optimaal te kunnen laten genieten tijdens hun vakantie. De opbrengst van de Lichtboei is speciaal bedoeld voor één van de huizen, namelijk voor de Bingolo in Harskamp. Beheerster Detty Bakker vindt het erg leuk dat de leerlingen voor 'haar' huis aan de slag gingen en heeft de leerlingen uit de bovenbouw dan ook uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in het huis in Harskamp. Dit zal na de voorjaarsvakantie plaats vinden.

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zoekt momenteel in Kootwijkerbroek nog een coördinator voor de plaatselijke collecte. Lijkt het u leuk om de schakel te zijn tussen de collectanten en de organisatie, en bent u in september een aantal uur beschikbaar, neem dan contact op met e.temminck@spierfonds.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie