Restaurant Pasha in Barneveld breidt uit met café

14 januari 2014 om 00:00 Ondernemend

BARNEVELD - Grillrestaurant Pasha aan de Nieuwe Markt in Barneveld is uitgebreid met een 'bruin café'. ,,Onze vaste klanten kwamen met het idee en wij hebben het uitgevoerd'', zegt mede-eigenaar Turgay Barutçu (31). Vrijdag gaan de deuren van de kroeg open.

Pasha (Turks voor 'bekend persoon') opende eind 2012 de deuren aan de Nieuwe Markt. Het restaurant is gevestigd in een deel van de voormalige wassalon van de familie Van Driesten. Op de menukaart staan gerechten als shoarma, kipfilet en döner kebab en ook voor een drankje kunnen klanten terecht bij het restaurant. ,,We zijn tevreden over het eerste jaar, waarin het is gelukt om een vaste klantenkring op te bouwen. Onze vaste klanten wilden echter meer dan alleen eten.''

Zo ontstond het idee om uit te breiden met een cafégedeelte. Turgay: ,,Dat wordt een gezellige plek waar 18-plussers een biertje kunnen drinken, krantje kunnen lezen, voetbal kunnen kijken of een kaartje kunnen leggen. Uiteraard draaien wij muziek die thuishoort in een bruin café. In de toekomst wil ik ook themafeesten organiseren en met Koningsdag en het WK Voetbal gaan we uiteraard flink uitpakken.'' Het café komt in een ruimte achter het restaurant dat vroeger ook deel uitmaakte van de wassalon. De kroeg krijgt een eigen ingang, maar is ook te bereiken via de grillroom.

De combinatie tussen restaurant en café biedt volgens Turgay veel voordelen. ,,Klanten kunnen zich nu een hele avond onder één dak vermaken. Eerst lekker eten en dan naar de kroeg of andersom. En doordat wij over een 'volledige horecavergunning' beschikken, mogen wij in het weekend tot 02.00 uur geopend blijven. Dat is ook handig voor bezoekers van de andere kroegen op het horecaplein. Zij kunnen voortaan ook na middernacht nog wat eten komen halen.''

Turgay runt Pasha samen met zijn broer Yücel en zwager Kenan Aydin. Het drietal heeft de afgelopen drie maanden hard geklust aan het kroeggedeelte.

Pasha is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 16.00 tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 02.00 uur en op zondag van 13.00 tot 22.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie