Crossers sluiten het jaar knallend af

31 december 2013 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - De vierde wedstrijd om de Winter MX Cup werd op een mooie winterse zondag verreden.

,,Wat wil je nog meer. Mooi weer en een perfecte baan. Daarvoor wil je de periode tussen Kerst en Oudjaar wel onderbreken”, zegt de bij MX 1 Junioren succesvolle Benny Mandersloot uit Voorthuizen.

Edenaar Tristan Evers moest bij MX 1 Senioren de eerste plaats delen met Wessel Bosch uit Ermelo. In het dagklassement kreeg Bosch de eerste plaats toegewezen. Zijn tijd over twee manches was een fractie beter.

Bijna 140 crossers namen de moeite af te reizen naar het circuit.

In de klasse 65cc kleine wielen is Sven Dijk uit Balkbrug vrijwel altijd op het podium te zien. Ook nu etaleerde hij zijn klasse. Cas Valk (Nijverdal) deed niet veel voor hem onder. Beiden wonnen een manche. De totaaltijd besliste in het voordeel van Dijk.

Bij 65cc grote wielen is de Deen Rasmus Pedlerson een klasse apart. Hij won beide manches.

Bij de 85cc kleine wielen was klassementsleider Jan Spliethof uit Borculo afwezig. Dat gaf Twan Wagenaar de gelegenheid de kop over te nemen. HIj heeft met nog vier manches te gaan 35 punten meer. Lynn Valk won het dagklassement.

Regionaal

Bij de klasse 85cc grote wielen kon publiek weinig regionaal succes noteren. Lunteraan Henk Pater werd zevende. Randy Kieft, eveneens uit Lunteren, werd in de eerste manche achtste. In het dagklassement speelden ze geen rol.

Dat deed wel de Deen Bastan Bagh Damm (Denemarken). Hij troefde Rick Elzinga (Zenderen) af. De Brit Tom Grimshaw maakte het internationale podium compleet. Elzinga gaat in het eindklassement de Apeldoornse Shana van der Vlist nipt (zes puntjes) voor.

Verrassing

Bij de MX2 Junioren zorgde Harskamper Wout-Jan Hooijer voor een aangename verrassing. Hij eindigde in het dagklassement op een tweede positie. Hooijer naderde leider Otten tot op 10 punten.

Benny Mandersloot (Voorthuizen) won in de klasse MX1 Junioren. ,,In de eerste manche had ik een ‘kopstart’. Het ging perfect, maar in één keer lag ik op de grond. Gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg.'' In de tweede manche bleef hij opnieuw Arnold Spruijt (Kootwijkerbroek) voor. ,,Wij zijn op de baan concurrenten, daarbuiten bij team MX Esse vrienden. Ik heb de eerste cross gemist. Het is nu zaak alert te blijven voor het eindklassement”, vervolgt Mandersloot.

De achterstand, met nog vier manches te gaan is ruim. Kimberly Braam gaat aan de leiding met 201 punten. Daarna volgen Arnold Spruijt (185) en Benny Mandersloot met 147 punten. ,,Er is nog geen man overboord. De laatste drie manches heb ik gewonnen. En Braam en Spruijt moeten nog de slechtste uitslag aftrekken”, blikt Mandersloot hoopvol vooruit.

In de klasse MX1 Junioren zijn de regionale rijders succesvol. Arnold Spruijt (Kootwijkerbroek), Nick van de Genugten (Voorthuizen), Niels Ploeg (Kootwijkerbroek), Ronald Boekhout (Barneveld), Henk van Beek (Voorthuizen) en Harskamper Jacco Mastenbroek reden in de top tien.

Klasse

Gijs van de Kolk (Dodewaard) en Apeldoorner Jan van der Vlist vochten bij MX 35+ (Veteranen) een boeiend gevecht uit. Van der Vlist is de lachende crosser. Hij liet Van de Kolk nipt achter zich. In het tussenklassement gaat Gijs van de Kolk aan de leiding. De dertig punten achterstand lijken voor Van der Vlist niet onoverbrugbaar.

Mac Harskamp-voorzitter Niek van Bree (Barneveld) eindigde in de middenmoot.

In de MX2 klasse is Apeldoorner Freek van der Vlist te sterk. Hij won beide manches. Tom Meijer en Nick Leerkes (eveneens uit Apeldoorn) hadden het nakijken. Het eindklassement lijkt ook deze volgorde op te leveren.

De volgende MX Wintercross is op zondag 12 januari 2014.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie