MDK-toernooi levert 3.300 euro op

30 december 2013 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De vierde editie van het Mark de Kruijff-toernooi heeft € 3.300 opgeleverd voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Het bedrag werd opgehaald tijdens het jaarlijkse voetbaltoernooi dat voor het tweede jaar op rij gewonnen werd door Fourever IV. Ondanks de prachtige opbrengst voor het goede doel kende het Mark de Kruijff-toernooi 2013 een grote, zwarte rand.

Op vrijdagochtend - de dag van de opening - bereikte iedereen het trieste nieuws dat Mike Aalders, vader van de organiserende broers Marinio, Marciano en Mauro, zijn strijd tegen een ziekte heeft verloren. Ondanks het grote verlies van hun vader stonden de drie broers en hun jongere zusje Aurora vrijdag alsnog bij de opening van het toernooi.

Tijdens de door TLG en dj Runny Rem geregelde openingsshow werd Mark de Kruijff herdacht. De Barnevelder werd nog eens in het zonnetje gezet via een licht-, geluid- en beeldshow. Na de mooie show nam Marcel van Ginkel de microfoon tot zich. De vriend van de familie Aalders ontfermde zich over de openingstoespraak. Afgesloten werd, met de vier familieleden op de achtergrond, met een indrukwekkende minuut stilte voor Mike.

Omstreeks 17.30 uur begon dan toch het Mark de Kruijff-toernooi. Theo van de Brink zorgde namens team Vrienden van Kruijff voor het eerste doelpunt van het toernooi. Typerend voor de voetbalgekke, positieve en strijdlustige familie Aalders was het feit dat de drie broers vrijdag en zaterdag toch fanatiek op het veld verschenen. Tijdens de eerste wedstrijd trof Nederlands zaalvoetbalinternational Marinio direct twee keer doel.

Nadat halverwege de zaterdagmiddag de poulefase van het toernooi was afgerond, was het tijd voor de kruisfinales. In de halve finale kwamen Vrienden van Kruijff en Fourever IV elkaar al tegen. De torenhoge favorieten voor de titel troffen elkaar vorig jaar nog in de finale. In een hectische slotfase schoot Mauro Aalders zijn team Fourever IV naar de finale.

Voorafgaand aan de finale werd de loting en veiling verricht door Marcel van Ginkel. Hij maakte ook direct het eindbedrag van liefst € 3.300 bekend. Een schitterend bedrag voor Stichting Kinderen Kankervrij. Nadat de prijzen, aangeboden door vele sponsoren, verdeeld waren, mochten Team Albers en Fourever IV zich opmaken voor het slotstuk van het toernooi.

In deze finale bleek Fourever IV een maatje te groot. Binnen drie minuten stond het elftal op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Mauro en Marinio Aalders. Team Albers kreeg nog enkele goede kansen, maar moest in de slotfase van het duel de 3-0 toestaan van Marcel van Ginkel. Een verdiende overwinning van Fourever IV.

Dat de broertjes Aalders vervolgens de gouden schoen omhoog mochten houden, deed iedereen goed. Erik de Kruijff overhandigde de winnaars de trofee en greep vervolgens de microfoon voor een bedankwoord. Met een biertje in de hand vertelde Erik dat hij vooraf contact heeft gehad met Marinio over het al dan niet doorgaan van het Mark de Kruijff-toernooi. 'Pino' sprak hierop de treffende worden: ,,We moeten doorgaan, anders laten we kanker winnen.''

Namens de trotse en sterke familie Aalders sloot Marinio vervolgens het toernooi af. Hij nodigde tijdens de emotionele afsluiting iedereen uit voor de 'afterparty' in Club Move. ,,Daar kunnen we met elkaar proosten. En genieten van het leven.'' Het winnende team, Fourever IV, bestond uit: Marciano Aalders, Marinio Aalders, Mauro Aalders, Joshua van de Berkt, Thomas Duizer, Marcel van Ginkel, Rinaldo O'Neil, Martijn Schreuder en Arno de Wilde. De verliezend finalist, Team Albers, kwam met de volgende spelers in actie: Sander Asseper, Ivar van Beek, Matthias van de Beek, Edwin Cremers, Jimmy de Greef, Richard Haklander, Jurriën Scheele, Quirin Scheele en Emiel Zwaagman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie