VVOP hardlopend het nieuwe jaar in

29 december 2013 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - De Voorthuizense voetbalvereniging VVOP opent zaterdag het nieuwe jaar met haar traditionele Wintercross voor jong en oud. Het loopfestijn, waarvan de start en de finish plaatsvinden op sportcomplex "De Roeleneng" aan de Roelenengweg in Voorthuizen, wordt voor de 36e keer gehouden.29

Evenals in voorgaande jaren hopen de organisatoren van de cross op deze eerste zaterdag in het nieuwe jaar weer veel lopers en loopsters aan de start te mogen begroeten. Behoudens voor leden staat de cross ook open voor niet-leden. "De cross biedt de deelnemers een mooie gelegenheid om goede voornemens in het nieuwe jaar ten aanzien van conditie en gewicht meteen maar ten uitvoer te brengen", aldus de organisatoren

Het programma start om 12.00 uur met achtereenvolgens een drietal jeugdlopen voor Smurfen en F- pupillen, E- pupillen en D- pupillen. Het parkoers voor deze jeugdige lopers en loopsters wordt uitgezet op het sportcomplex rondom de voetbalvelden van VVOP. De B- en C- junioren lopen een parkoers van vier kilometer, dat de lopers en loopsters vanaf het sportcomplex van VVOP door het Heuveltjesbos zal voeren. De deelname aan deze jeugdlopen is ook voor niet-leden gratis.

Om 14.30 uur zal voorzitter Lex Grotenhuis van VVOP het startschot lossen voor de Wintercross van 6600 meter, waarvan het parkoers de deelnemers en deelneemsters eveneens door het Heuveltjesbos zal voeren. Voor niet-leden van VVOP bedraagt het inschrijfgeld voor deze cross € 5,00. Naast bekers voor de winnaars in de diverse categorieën is er voor elke deelnemer na afloop een herinnering beschikbaar.

Traditiegetrouw zal, evenals in alle voorgaande jaren, de erwtensoep van VVOP 's hoofdsponsor Struik Foods aan bezoekers en deelnemers gratis worden aangeboden. Eventueel slecht weer hoeft de toeschouwers niet af te schrikken. De finish van de jeugdlopen en de Wintercross ligt vlak voor de hoofdtribune. Vanaf deze overdekte tribune zijn de jeugdlopen en is ook de laatste ronde van de Wintercross om de voetbalvelden goed te volgen.

Clubkampioenschap

De Loopgroep Voorthuizen geeft ook dit jaar weer acte de présence op de Wintercross. ,,Wij verbinden al jaren met onze loopgroep onze clubkampioenschappen aan de door VVOP georganiseerde Wintercross," laat trainer Lubèrt Mulder van de Loopgroep Voorthuizen weten.

,,Het is een goed georganiseerde cross, waaraan wij ook dit jaar weer graag onze clubkampioenschappen in de diverse categorieën aan verbinden. Om 14.00 uur beginnen wij aan de warming-up voor de lopers en loopsters van de Loopgroep, maar natuurlijk is iedereen, die daar belangstelling voor heeft, van harte welkom om daar aan deel te nemen en goed voorbereid aan de cross te beginnen," voegt hij er aan toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie