Stroe en Advendo naar kruisfinales

29 december 2013 om 00:00 Nieuws

Ook FC Jeugd en Blauw Geel komen terug

EDE - Stroe, FC Jeugd, Blauw Geel '55 en Advendo'57 hebben zich zaterdag geplaatst voor de kruisfinales van het SDS zaalvoetbaltoernooi. Deze worden vrijdagavond 3 januari in sporthal De Reehorst gespeeld.

Door Wim van Kessel

Met een weliswaar gewijzigde formatie bleek Stroe in poule A ook op de tweede speeldag te sterk voor alle Edese concurrenten. Een van de vervangers, Gerrit van de Brink, scoorde tegen FC Jeugd het winnende doelpunt: 3-4. Na de walk-over tegen Harskamp (7-1) was men al geplaatst. Desondanks werd tegen Otterlo, via weer Gerrit van de Brink, de sportieve plicht vervult: 1-0.

Na het verlies tegen Stroe, herstelde FC Jeugd zich goed tegen DTS via een 3-2 zege. Daardoor was een overwinning tegen het nog puntloze Harskamp voldoende om zich voor de tweede keer in de historie voor de kruisfinales te plaatsen. Het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt. Toernooi topscorer Murat Senyer speelde ook in dit duel met twee doelpunten een belangrijke rol: 3-1.

Het verlies tegen zowel Stroe als FC Jeugd brak DTS net op. Otterlo, vooraf ingeschat als kanshebber, had Laurens Foekens als coach op de bank in plaats van topschutter op het veld. De spits had nog de naweeën van de blessure, opgelopen tegen SDS op het veld. Dat scheelde meer dan een slok op een borrel. Lunteren kon niet imponeren en scoorde zaterdag twee nederlagen. Harskamp maakte het FC Jeugd nog heel lastig, maar kon verder geen potten breken.

Blauw Geel '55

In poule B was Blauw Geel '55 een klasse apart. De 5-2 en 4-0 overwinningen op vrijdagavond tegen SDS'55 en Advendo'57 waren zeer overtuigend. De zeges een dag later op Edesche Boys (2-0) en Fortissimo (4-2) waren wat plichtmatiger. Reeds geplaatst voor de kruisfinale, werd in slotwedstrijd tegen het fanatieke Ede/Victoria met 2-3 verloren. Simon Kooiman was de meest opvallende speler aan Blauw Geel zijde.

Advendo speelde haar derde zaalvoetbaltoernooi binnen een week. Na laatste plaatsen in Renswoude en Veenendaal, was er nu plek twee in de poule. Omdat op de eerste avond ook werd gespeeld in Veenendaal, verscheen een afvaardiging van het tweede elftal. Op zaterdag was het een combinatieteam. Na het gelijke spel tegen Fortissimo, was de strijd tegen Ede/Victoria cruciaal. Daar werd twee keer een achterstand goed gemaakt. Met een lucky beslist Peter Roks het duel in Ederveens voordeel: 3-2.

Gevolg was dat Advendo en SDS moesten uitmaken wie naast Blauw Geel verder mocht. Heel lang bleef het 0-0, wat gezien het doelsaldo in het voordeel van SDS was. Maar wederom Roks, die net daarvoor twee minuten tijdstraf had gekregen, toonde zich de matchwinner.

Smaakmaker

Ede/Victoria was misschien wel de smaakmaker in deze poule. Na de sterke start op vrijdagavond tegen Fortissimo (5-2 winst), en het gelijke spel tegen SDS (1-1), was er het reeds beschreven verlies tegen Advendo. Een duel op het scherpst van de snede. Een opstootje, waarbij de verkeerde speler van Advendo (Michael van Ruiswijk) een gele kaart kreeg, net als de technisch zeer vaardige Yassin Onderstal. Achteraf gezien bleek het gelijkspel tegen het puntloze Edesche Boys bepalend, omdat onverwachts van Blauw Geel werd gewonnen. In Yassin Onderstal en doelman Brandon Rorijs heeft men nominaties voor meest attractieve speler en beste keeper.

Titelverdediger SDS kon het niveau van vorig jaar niet halen. Echter had men het tegen Advendo nog in eigen hand. Maar deze strijd werd met 1-0 verloren. Net als veel andere teams, wist het weinig tot geen voordeel te halen uit een man meer situatie.

Fortissimo haakte voor plaats twee af na het verlies tegen SDS'55 (3-1). Men had geen antwoord op de pegels van de roze schoenen van Lennart Ploeg. Edesche Boys wist in haar laatste wedstrijd toch nog een puntje te pakken. Via Zakaria Lahnine, leek het zelfs tegen Ede/Victoria te winnen. Maar in de slotseconde maakte Onderstal de 2-2. Dat bleek achteraf niet voldoende.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie