Van Reenen vervoert schoenendozen voor Filipijnen

17 december 2013 om 00:00 Ondernemend

BARNEVELD - Transportbedrijf Van Reenen uit Barneveld rijdt donderdag 19 december langs 150 scholen in heel Nederland om schoenendozen op te halen. Deze zijn gevuld met schoolspullen en speelgoed voor kinderen op de Filipijnen. Het transportbedrijf zet zich hiermee geheel belangeloos in voor Edukans Schoenmaatjes.

Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, heeft de afgelopen achttien jaar al meer dan 2,5 miljoen kinderen wereldwijd blij gemaakt met een gevulde schoenendoos van een leeftijdsgenootje uit Nederland. Het Barneveldse transportbedrijf Van Reenen rijdt als vaste vervoerder voor de schoenendoosactie van Edukans. Jaarlijks vervoert de onderneming ruim 100.000 schoenendooscadeaus voor de actie Schoenmaatjes door heel Nederland.

Toen Edukans het bedrijf benaderde om te helpen bij de extra schoenendoosactie voor de Filipijnen, haakte Van Reenen gelijk aan. Naast Schoenmaatjes voert Edukans ook een bredere campagne voor Filipijnse schoolkinderen die slachtoffer zijn geworden van de tyfoon Haiyan. ,,Als de eerste noodhulp is verleend, is het van groot belang dat kinderen zo snel mogelijk weer naar school gaan. De school is een veilige plek, kinderen vinden steun bij elkaar, en er wordt samen gewerkt aan de toekomst. Daarom helpt en steunt Edukans bij de wederopbouw van de scholen'', zegt Barnevelder Johan van der Pols, senior programmacoördinator bij Edukans. ,,Hopelijk worden 20.000 Filipijnse kinderen verrast met een gevulde schoenendoos. Bovendien is het voor hen een teken dat kinderen heel ver weg aan hen denken.''

Meer informatie: www.edukans.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie