Groen licht voor De Driehoek Harselaar

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Harselaar Driehoek, zo’n dertig hectare, kan van start gaan. Op deze locatie, de punt tussen snelweg A1, spoorweg Amersfoort-Apeldoorn en Harselaar-Oost, is ruimte voor de betonfabriek van Van den Bosch, dat moet verhuizen uit Kootwijkerbroek.

Donderdag veegde de Raad van State inhoudelijke bezwaren van Van den Bosch over deze locatie van tafel, waarmee het plan onherroepelijk is geworden. Harselaar-Driehoek bestaat uit dertig hectare bruto bedrijfsgrond. Daarvan heeft Gert van den Bosch ongeveer de helft in bezit. Al in 2005 spraken de betonfabriek en de gemeente af dat de fabriek zou verhuizen naar deze locatie, omdat zijn bedrijf sinds 1968 illegaal gehuisvest is aan de Wesselseweg.

Wethouder Bram Troost: ,,De Raad van State stelt ons nu op alle punten in het gelijk, waarmee de ontwikkeling van het terrein van start kan gaan.” Hoe snel dat gebeurt, is aan de vier grondeigenaren. ,,Met hen hebben we in het verleden afgesproken dat de gemeente het bestemmingsplan voorbereidt, maar dat de eigenaren gezamenlijk zelf het terrein ontwikkelen.” Zij zullen wel meebetalen aan de benodigde infrastructuur, met name doortrekking van de Mercuriusweg.

(Lees meer hierover in de Barneveldse Krant van maandag 31 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie