,,Dit had ik nooit durven hopen’’

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

Vrijdagmiddag werd rond half zes het startschot voor het toernooi gegeven. In samenwerking met Van Essen Van Raay en TLG Licht en Geluid werd de hoofdpersoon van deze twee dagen letterlijk en figuurlijk in de spotlights gezet. Na een minuten durende lichtshow werd een metersgroot doek van Mark de Kruijff zichtbaar en betraden Anne Kamstra, Marinio en Marciano het speelveld. Terwijl iedereen de blik richtte op ,,Mark’’, nam Anne (zijn vriendin) het woord voor een aangrijpende toespraak.

Mark de Kruijff-toernooi levert 4.500 euro op BARNEVELD - Vrijdag en zaterdag is het Mark de Kruijff-toernooi ,,perfect verlopen’’ in de Oosterboshal. Team Fourever (met onder andere organisatoren Marinio en Marciano Aalders in de gelederen) ging in een zinderende finale met de overwinning aan de haal. In de eindstrijd werd afgerekend met ‘Vrienden van Kruijff’’.

Door Andy Vinkenborg

Met de tranen bij sommigen misschien nog wel in de ogen, werd de bal om zes uur voor het eerst in beweging gebracht. Namens ‘Vrienden van Kruijff’ was Lesley de Vette verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van het toernooi.

Vrijdagavond en zaterdag werden de poulewedstrijden afgewerkt. In een harmonieuze sfeer werd het publiek - dat de weg naar de Oosterboshal twee dagen lang probleemloos wist te vinden - vermaakt.

Halverwege de zaterdagmiddag werd begonnen aan de finales. Waar uitschieters als het op leeftijd zijnde team vol voormalig SDVB 1-spelers hoge ogen gooide, keek niemand op van de twee uiteindelijke finalisten.

Titel voor ‘Team Fourever’

In de eindstrijd namen ‘Vrienden van Kruijff’ (de winnaar van vorig jaar, destijds nog met Mark als coach) en ‘Team Fourever’ het tegen elkaar op. De bloedstollende finale bleek de apotheose die het toernooi verdiende. In de slotminuten schoot Marinio Aalders zijn team naar de overwinning: 0-1.

‘Team Fourever’ (naast Marinio en Marciano bestaande uit broertje Mauro, Marcel van Ginkel, Martijn Schreuder, Joshua van de Berkt, Soufiane Laghmouchi en Thomas Duizer) zal in de gouden schoen gegraveerd worden, waarna deze terugkeert op de slaapkamer van Mark. Zijn broer Erik de Kruijff overhandigde de bokaal. Tegelijkertijd werd het voor KWF Kankerbestrijding opgehaalde geldbedrag bekendgemaakt: liefst €4.500.

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van maandag 31 oktober 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie