Korfballers op jacht naar laatste punten van het jaar

21 december 2012 om 00:00 Sport

GEMEENTE BARNEVELD - De gemeentelijke korfballers sluiten morgen het jaar af. ODIK speelt als enige een thuiswedstrijd.

Na twee uitwedstrijden sluit ODIK 2012 af met een thuiswedstrijd tegen BEP uit Amterdam. BEP staat één punt onder de Barnevelders op een vierde plek. Voor beide ploegen een cruciaal duel. Wanneer er gewonnen wordt strijden zij in 2013 gewoon mee om het kampioenschap.

De wedstrijd wordt gespeeld in de Veluwehal en begint om 19.40 uur.

Viking - Spirit

Voor Spirit staat in Wijk bij Duurstede het duel met Viking op het menu. Vorige week startte Spirit goed, maar gaf het de wedstrijd in het laatste kwartier van de eerste helft uit handen. Slordige fouten werden toen slim afgestraft door Weidevogels, waardoor Spirit in de rust al tegen een flinke achterstand aankeek.

Doordat de verschillen in de poule klein zijn, weten alle ploegen punten te pakken en is het voor Spirit dus elke wedstrijd van belang dat er wordt gestreden om de punten om niet in de degradatiezone te komen.

De wedstrijd begint om 19.25 uur en wordt gespeeld in sporthal Mariënhoeve West in Wijk bij Duurstede.

Elburg - Revival

Morgen speelt Revival weer een heel belangrijke wedstrijd. Tegenstander Elburg staat namelijk een punt achter op het Terschuurse achttal op de voor degradatie gevaarlijke zevende plaats. Bij winst van Revival slaat men een gaatje van drie punten en kan men zelfs meedoen met de strijd om plaats vier.

Dat zou een uitstekende prestatie zijn voor de debutant, die onder leiding staat van trainer/coach Favier. Het probleem van Revival lijkt de tweede helft. Al zeker driemaal wist de ploeg deze zaalcompetitie een goede eerste helft geen vervolg te geven in het tweede bedrijf.

Winnen bij Elburg zou een heel grote stap betekenen in de strijd voor handhaving, terwijl verliezen betekent dat het nog wel een tijd erg spannend zal worden in het Terschuurse kamp. Voorlopig heeft het team laten zien dat het voor de meeste clubs niet echt onder hoeft te doen en dus kan men met vertrouwen op weg naar Elburg.

Het duel begint om 15.15 uur en wordt gespeeld in sporthal ’t Huiken.

Vriendenschaar - DWS

De dames en heren van DWS zullen morgen alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat mee te nemen uit Bodegraven. Tegen Vriendenschaar zal het weer niet makkelijk worden. Na een slechte start heeft de ploeg, zo lijkt het, de goede modus gevonden en de laatste twee wedstrijden in winst weten om te zetten. Het resultaat hiervan is dat Vriendenschaar, met één punt meer dan DWS, op de vijfde plaats in de competitie staat. Elk puntje dat de Kootwijkerbroekers mee kunnen nemen zal een winstpunt zijn. De naaste concurrenten, Spirit en ACKC, spelen een zware uitwedstrijd.

Het duel van DWS begint om 18.40 uur. Plaats van handeling is De Sporthoeve in Bodegraven.

Groeten,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie