Doorstart Loopfestijn Voorthuizen

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - Het Loopfestijn Voorthuizen krijgt een doorstart, onder een nieuw bestuur en een nieuwe naam: Voorthuizen Loopt. Het evenement staat gepland op zaterdag 13 juli. ,,Het is zo’n mooi evenement, we willen het een nieuwe kans geven.”

Dat zegt Marcel van de Braak, één van de negen bestuursleden die het initiatief hebben genomen het evenement nieuw leven in te blazen. Vorig jaar werd het loopfestijn afgelast omdat het benodigde budget niet gehaald werd. Van de Braak: ,,Wij willen het nu toch, met een nieuw team, proberen.” Er is inmiddels een nieuwe stichting in het leven geroepen onder de naam ‘Stichting Voorthuizen Loopt’.

Voorthuizen Loopt blijft qua karakter vergelijkbaar met het loopfestijn, al zijn er twee grote wijzigingen. ,,We verschuiven van de woensdag naar de zaterdag, omdat we verwachten dat er dan meer bezoekers op afkomen”, zegt Van de Braak. ,,Daarnaast schrappen we het onderdeel prominentenloop, de zogeheten Gala Run, en richten we ons puur op een jeugd- en recreatieloop."

In 2011 vond het loopfestijn voor de vijftiende keer plaats, nadat het evenement het jaar ervoor wegens hevige storm werd afgelast.

(Lees het volledige artikel in de Barneveldse Krant van maandag 17 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie