,,Ik kijk nu al uit naar de Derby''

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

Dit weekend maakte de spits (22) zijn vertrek bekend bij SDVB. In de anderhalf jaar dat Mengerink nu voor de blauwwitten actief is, heeft hij dus voldoende indruk gemaakt op de scouts van de diverse 'topamateurclubs'. Hij stond onder meer in de belangstelling van Spakenburg en het Veenendaalse GVVV, maar heeft dus gekozen voor de 'Vogels'. De van FC Zutphen overgekomen Mengerink scoorde vorig jaar 22 keer. Dit seizoen staat hij op zestien treffers. ,,Eind van de week kwam het officieel rond met de IJsselmeervogels. Het is natuurlijk een erg mooie club waar ik volgend jaar mag spelen, het wordt niet voor niets het 'Ajax van het amateurvoetbal' genoemd. Er waren meerdere clubs die belangstelling hadden, maar ik vind dit de meest aansprekende keuze. Het is een stap hogerop." Voorafgaande aan het nu lopende seizoen had Mengerink al zo zijn ambities. ,,Ik had inderdaad wat doelen. Ik wilde nog meer scoren dan vorig jaar en wenste me ook op andere gebieden te ontwikkelen. Het gaat op zich wel goed bij SDVB. Ik heb nu alweer zestien goals gemaakt. Het magische aantal van dertig doelpunten lijkt me wel heel gaaf. Daarbij zou het helemaal prachtig zijn als we ook nog kampioen worden of in ieder geval promoveren."

BARNEVELD - Het zat er al een tijdje aan te komen, eind vorige week werd het officieel. SDV Barneveld-aanvaller Marciano Mengerink speelt volgend seizoen voor Topklasser IJsselmeervogels. ,,Het wordt een grote uitdaging om een basisplaats te pakken."

Door Jurre Jochemsen

De aanvaller is bij de Spakenburgse Topklasser gehaald als één van de spitsen. Er wordt gespeeld in een 4-4-2-systeem dus dat betekent werk aan de winkel voor Mengerink. ,,Het wordt knokken. Voor volgend seizoen zal het een grote uitdaging zijn om me in de basis te spelen. Ik moet de concurrentie dus aan met de andere spitsen Jasmin Ramic en Mohammed Faouzi. Het zal lastig worden."

(Het complete interview is te lezen in de Barneveldse Krant van 17 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie