Tower Jumpers-dames op koers in eerste klasse

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

Ondanks het feit dat de dames geteisterd worden door personele problemen, zijn de resultaten van Tower Jumpers 1 zeer aardig te noemen. Zaterdag werd pas de tweede keer puntverlies in deze competitie geleden. Van de Munt staat stil bij de ontwikkelingen. ,,Het gaat eigenlijk best goed tot nog toe. Zeker omdat de verwachtingen vooraf niet al te hooggespannen waren, valt de klassering ons heel erg mee. We staan toch tweede en wonnen tot aan ‘Ceres’ alles. Die wedstrijd afgelopen zaterdag tegen deze nummer 1, ging niet zo best en verloren we helaas dus ook. Zij waren gewoon te sterk voor ons.”

BARNEVELD - Het verlies zaterdag tegen koploper Ceres was wat pijnlijk, maar tegelijkertijd niet helemaal onverwacht. Feit blijft dat de basketbaldames van Tower Jumpers op koers liggen voor een mooie eindklassering in de eerste klasse. Het collectief van trainer Richard Lokhorst - één van de spelers van Heren 1 - tracht morgen revanche te nemen. Dan spelen de vrouwen opnieuw in de eigen Oosterboshal, ditmaal tegen Landstede uit Zwolle. Een vooruitblik met de 27-jarige guard Mariëlle van de Munt. ,,De verwachtingen voor het seizoen waren niet al te hooggespannen, maar het gaat eigenlijk best goed tot nog toe.”

Door Jurre Jochemsen

Volgens de guard (spelverdeelster) - werkzaam in de marketing bij Kubus Sports (importeur van bekende sportmerken) - waren er wel excuses aan te voeren voor de nederlaag tegen de ranglijstaanvoerder. ,,We hebben een nogal krappe basis aan spelers, met blessures en andere personele zaken komen we gewoon in de problemen. Dit was afgelopen zaterdag dus aan de orde. Petra Bouwman heeft haar hele knie kapot en is dinsdag geopereerd, Amanda Minnen is ook geblesseerd aan d’r knie, Iris Knuit komt na de Kerst terug van een lange buitenlandse reis en Sylvia van Roekel is zwanger. Dan mis je wel een hoop spelers natuurlijk.”

Dat is sowieso wel een achilleshiel binnen de Barneveldse basketbalvereniging. Het gebrek aan dames leidt soms tot zorgen, zo zegt Van de Munt. ,,We hebben bijvoorbeeld geen tweede team meer en dat is erg jammer. Dan krijg je het als eerste team soms ook moeilijk. Maar goed, je moet ook realistisch zijn en onderkennen dat basketbal - vooral op het gebied van dames - een kleine sport is.”

Tower Jumpers - Landstede Basketbal ZAC Dames 3 begint morgenavond om 17.30 uur in de Oosterboshal.

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van 14 december 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie